ALES/2 kaç dakika sürecek? ALES saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

2021–ALES/2 sınavı için heyecanlı bekleyiş bugün sona erecek. Lisansüstü öğretim ve akademik kariyer planlayan adaylar bugün düzenlenecek olan ALES 2 sınavına girecekler. Peki, ALES saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? ALES/2 kaç dakika sürecek? ALES sınavına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

Kariyerine akademik alanda devam etmek isteyenlerin katılacağı ALES için geri sayım başladı. 2021 yılının ikinci Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES) bu hafta sonu gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan detaylara göre sınav 19 Eylül Pazar günü yapılacak. Sınava katılacak tüm adaylar ALES saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? ALES/2 kaç dakika sürecek? gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. İşte tüm detaylar...

ALES SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

ALES 19 Eylül tarihinde yani bugün gerçekleştirilecek. 10.15'te başlayacak ALES, 150 dakika sonra 12.45'te sona erecek.

ALES geçerlilik süresi nedir? ALES puanı kaç yıl geçerlidir?

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sınav sonuçları 14 Ekim'de erişime açılacak. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

ALES puan hesaplama 2021 nasıl yapılır? ALES puan türleri ve test ağırlıkları nedir?

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İşte ÖSYM'nin yaptığı açıklama;"19 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 09 Eylül 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir. 19 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-ALES/2 için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ