ALES saat kaçta bitiyor? ALES kaç saat sürüyor?

ÖSYM tarafından ertelenen ALES bugün gerçekleştiriliyor. Sınava girecek olan adaylar ise ALES saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? sorularının yanıtını araştırıyorlar. Sınava girecek adayların giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Peki, ALES kaç saat sürüyor?

ALES bugün Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleştiriliyor. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav, pandemi nedeniyle ertelenmişti. Sınava girecek olan adaylar ve onların refakatçileri ise ALES saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? ALES kaç saat sürüyor? gibi soruların yanıtını merak ediyorlar. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

ALES SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

21 Şubat saat 10.15'te başlayacak olan sınava adayların, sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor. ALES/2'de adaylara 100 sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulanacak ve 150 dakika süre verilecek.

Sınav binasına saat 10.00 itibarıyla adaylar alınmayacak.

ALES PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES'te her test için, sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek.

Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlıklı" olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacak.

Sınavdan alınan puanlar açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.