ALES ne zaman yapılacak, geçerlilik süresi kaç yıl? ALES sınavı kaç dakika sürüyor?

ALES sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. Geçen hafta ÖSYM hem ertelenen hem de 2021 yılından gerçekleşecek olan sınav takvimini yayımladı. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ALES ne zaman yapılacak, geçerlilik süresi kaç yıl? ALES sınavı kaç dakika sürüyor?

ALES sınav tarihi belli oldu. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler, sınava hazırlıklarını yapmaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçen hafta ALES sınav tarihini yayımladı. Peki, ALES ne zaman yapılacak, geçerlilik süresi kaç yıl? ALES sınavı kaç dakika sürüyor? Sınav hakkında tüm merak edilenler...

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 yılında ertelenen ALES/2 sınavı 21 Şubat 2021 Pazar günü düzenlenecek. ALES/1 sınavı ise 02.05.2021 tarihinde sınav yapılacak. Başvurular, 12.03.2021 ve 22.03.2021 tarihinde alınacak.

Geç başvuru günü 01.04.2021 olarak belirlendi. ÖSYM ALES/1 sınav sonuçlarını 27.05.2021 tarihinde açıklayacak.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

Akademik personel ve lisansüstü eğitim giriş sınavı olarak da bilinen ALES, özellikle kariyer amaçlı büyük bir öneme sahiptir. Öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici ya da araştırma görevlisi gibi pek çok devlet kurumu kapsamındaki atama için bu sınava girilmektedir. Bu kadrolara atama yapılabilmesi için ÖSYM tarafından hazırlanmış olan sınava girilmesi gerekmektedir.

Güncel bilgiler doğrultusunda ise ALES sınavının açıklandığı tarihten itibaren, bu sınavın geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş durumda. Yani sınava giren kişiler 5 yıl boyunca farklı yıllar içerisinde bu sınavı kullanmaya hak kazanmış oluyor.

ALES SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Sınava katılım sağlayan adaylara toplamda 100 soru soruluyor. Sınav süresi ÖSYM tarafından 150 dakika olarak belirlendi.