ALES sınav yerleri 2021 açıklandı! ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

ALES sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak. Sınavda adaylara 50 Türkçe 50 Matematik sorusu soruluyor. Yüksek lisans başvurusu yapacak adayların katılım sağladığı sınavın sonuçları 5 yıl geçerliliğini korumaktadır. ALES sınav yerleri 2021 açıklandı İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

ALES sınav tarihi belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin düzenlediği sınava, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, yurt dışına personel gönderimi ve yüksek lisans yapacak adaylar katılım sağlıyor. 100 sorunun yöneltildiği sınav 5 yıl boyunca geçerliliğini korumaktadır. ALES sınav yerleri 2021 açıklandı. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden ALES sınav yerlerine ulaşabilirsiniz.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yayınladığı sınav takvimine göre ALES 2 Mayıs Pazar günü düzenlenecek.

ALES SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 22 Nisan 2021 tarihinde saat 14.30'dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

ALES SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

DİKKAT!

02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-ALES/1 için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Kırgızistan/Bişkek için 02 Mayıs 2021 tarihinde sınav yerel saate göre yapılacağından sınava girecek adaylar, saat 13.00'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

ALES'E KİMLER GİREBİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada (kanun hükmünde kararnameye göre) sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, girilmesi zorunlu olan bir sınav olarak belirtilmiştir. Yüksek lisans programlarına yapılacak başvurular kapsamında değerlendirirsek sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler