ALES ne zaman, saat kaçta başlayacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) 3.'sü ÖSYM tarafından uygulanacak. Sınav için adaylar başvurularını 6-14 Ekim tarihlerinde tamamladı. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta başlayacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi? İşte ALES sınavı ile ilgili merak edilenler...

Senede 3 kez uygulanan ALES sınavının sonuncusu 21 Aralık'ta gerçekleşecek. ÖSYM tarafından uygulanan sınava katılacak adaylar sınav yerini ve saatini öğrenmek istiyor. Sınav giriş yerleri geçtiğimiz günlerde adayların erişimine açıldı. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta başlayacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi?

ALES 3 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

ALES 21 Kasım pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES 3 sınav sonuçları ise 16 Aralık 2021 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.

ALES NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES),

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde,

Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ("Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği" uyarınca Mühendislik Tamamlama yerleştirme işlemleri için ALES-Sayısal puanının en az 50 olması gerekmektedir.

Adaylar, ALES puanlarını geçerlilik süresi içinde kullanabileceklerdir.) ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır. Sınavda alınan puanlar, istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.