2020 ALES sınavı ne zaman, ertelendi mi? ALES çıkmış soruları nelerdir? İşte cevabı...

ALES hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler sık sık ALES sınavı ne zaman? sorusu ile ilgili araştırma yapıyor. Her yıl toplamda 3 kere yapılan sınav da adaylar sözel ve sayısal sorulardan sorumlu olacak. Türkiye'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen sınavlar arasında ALES'te bulunuyor. Sınav tarihi ve çıkmış sorular için detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALES sınavı ne zaman? sorusu akademik kariyer yapmak isteyen kişiler yoğun olarak araştırma yapıyor. Türkiye'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ÖSYM sınavları erteleme kararı almıştı. ALES 2020 hangi tarihe ertelendi? Yılda 3 kere yapılan sınav sözel ve sayısal bölümlerden oluşuyor. Sınava çalışan adaylar çıkmış soruları da merak ediyor. ALES sınav soruları ve daha fazlası haberimizde. 

ALES ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ.

ALES SINAVI NE ZAMAN?

Sözel ve sayısal sorulardan sorumlu olacak olan sınav 3 Mayıs'ta yapılacaktı. ALES tarihleri 16 Ağustos 2020'de gerçekleştirilecek.

ALES 2020 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ALES 2020 başvuruları 13 Mart 2020 tarihinde başlayacak, 23 Mart 2020 tarihinde sona erecek. ALES için geç başvuru tarihi ise 1 Nisan 2020 olarak belirlendi.

ALES SINAVINDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik

Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

-Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,

-Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı

-T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi"nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

Bunların dışında;

-Sürücü belgesi,

-Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.