ALES ne zaman? ALES bu hafta sonu mu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2022-ALES/3 için geri sayım başladı. Sınava katılım sağlayacak olan adaylar başvurularını 30 Eylül- 10 Ekim 2022 tarihleri arasında yaptılar. Şimdi ise sınav tarihi heyecanla bekleniyor. Peki, ALES ne zaman? ALES bu hafta sonu mu? İşte konu hakkında tüm detaylar...

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından her yıl üç defa düzenlenen sınava katılım sağlayacak adayların sınav giriş belgeleri de yayınlandı. Sınav giriş belgeleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınabiliyor. Peki, ALES ne zaman? ALES bu hafta sonu mu? İşte tüm merak edilenler...

ALES NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre ALES sınavı 20 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. ALES, 81 il merkezi ile Lefkoşa (sadece ALES/1 Sınavı) ve Kırgızistan-Bişkek'te (sadece ALES/1 Sınavı) yapılacak. Bişkek'te sınav Türkiye saati ile 10.15'te başlayacak.

ALES 3 SINAVI KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

ALES 3 sınavı saat 10:15'te başlayacak ve 150 dakika sürecek. Adayların, sınav günü saat 10.00'a kadar sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES 3 sınav sonuçları 9 Aralık'ta açıklanacak.

ALES GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi için ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinde giriş yaparak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri yazmaları gerekiyor. Açılan sayfadan sınav giriş belgesi indirebilirsiniz.