ALES geçerlilik süresi kaç yıl? ALES çıkmış sorular ve cevapları!

Koronavirüs salgını nedeniyle ALES sınav tarihi ertelenmişti; sınav 16 Ağustos Pazar günü yapılacak. Sınava girecek olan adaylar sayısal ve sözel bölümden oluşan soruları yanıtlayacaklar. ALES süresi ise 150 dakika olarak belirlendi. Akademik kariyer yapmak isteyenler sınav için son hazırlıklarını tamamlamak adına ALES çıkmış soruları çözüyorlar. ALES geçerlilik süresi ÖSYM tarafından duyurulmuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ALES 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar sayısal ve sözel bölümden oluşan soruları 150 dakika içerisinde yanıtlayacaklar. Akademik kariyer yapmak isteyenler için ALES geçerlilik süresi de oldukça önemli. Sınava sayılı günler kala ALES çıkmış soruların çözülmesi asıl sınav için yardımcı olacaktır.

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

ALES ile ilgili YÖK tarafından yapılan açıklamada, ALES puanının 5 yıl boyunca geçerlilik süresi olmasına karar verilmişti. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ALES puanları geçerlilik süresi içinde yani 5 yıl boyunca kullanılabiliyor.

ALES ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAVINDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik

Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

  1. Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,
  2. Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı
  3. T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi"nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

Bunların dışında;

  1. Sürücü belgesi,
  2. Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

ALES sınav yeri sorgulama ekranı: ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?