ALES geç başvurusu nasıl ve nereye yatırılacak? ALES geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? İşte ALES hakkında bilgiler...

ALES geç başvuru ücreti yoğun olarak araştırılıyor. Akademik kariyer yapmanın hayalini kuran binlerce kişi ALES geç başvuru ücretini yatırıp sınav gününü bekleyecek. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav 17 Nisan'da gerçekleştirilecek. ALES geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? ALES geç başvurusu nasıl ve nereye yatırılacak?

ALES geç başvuru ücretini yatıracak olan adaylar ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzla beraber gerekli cevaplara ulaşabiliyor. Sınava katılım sağlayacak olan binlerce öğrenci eksiksiz bir şekilde işlemlerini tamamlayacak. Peki, ALES geç başvuru ücreti 2022 ne kadar? ALES geç başvurusu nasıl ve nereye yatırılacak? İşte ALES hakkında bilgiler...

ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ 2022 NE KADAR?

ALES başvuru ücreti 2022 yılı için 185,00 TL olarak belirlendi.

2022 ÖSYM sınav takvimine göre ALES geç başvuruları 15 Mart 2022 Salı (bugün) alınacak. ÖSYM AİS üzerinden alınan başvurular saat 23.59'da sona erecek.

ALES GEÇ BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YATIRILACAK?

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

ALES geç başvuru için izlenecek adımlar, normal başvuru tarihlerinde yapılanlarla aynı. ÖSYM AİS sistemi üzerinden başvuru kılavuzunca belirlenen adımlar takip edilecek.

ALES GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ