ALES geç başvuru nasıl yapılır? ALES ne zaman, kaç gün kaldı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geç başvurular bugün yapılıyor. Senede 3 kez düzenlenen ALES'in ilki Mayıs ayında gerçekleşti. ALES 2 ise Eylül ayında gerçekleşecek. Sınav için başvurular, 3 – 11 Ağustos 2021 tarihinde kabul edildi. Peki, ALES geç başvuru nasıl yapılır? ALES ne zaman, kaç gün kaldı?

ALES geç başvuruları yoğun ilgi görüyor. Senede 3 kez düzenlenen ALES'in ilki Mayıs ayında gerçekleşti. Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabiliyor. Peki, ALES geç başvuru nasıl yapılır? ALES ne zaman, kaç gün kaldı?

ALES GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES geç başvurular bugün (17 Ağustos 2021) saat 23:59'a kadar yapılabilecek.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden 217,50 TL ödenmesi gerekiyor.

ALES 2 SINAVI NE ZAMAN?

ALES 2 sınavı 19 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.

Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa (sadece ALES/1 Sınavı) ve Kırgızistan-Bişkek'te (sadece ALES/1 Sınavı) yapılacaktır. Bişkek'te sınav Türkiye saati ile 10.15'te başlayacaktır.

Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.