ALES 2 ne zaman yapılacak?

ALES 2 sınavına katılmak isteyen adaylar başvuru tarihlerini araştırıyor. Bu yılın ikinci ALES sınavı 19.09.2021 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleşecek.

ALES başvuru tarihleri merak ediliyor. ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli oluyor.

ALES 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES/2 19 Eylül 2021 tarihinde yapılacak.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır.

Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.