ALES başvuruları nasıl yapılır?

ÖSYM ALES başvurularını 7 Mart tarihi itibari ile almaya başladı. Sınav başvuruları 15 Mart Perşembe günü son bulacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl düzenleniyor. Sınava girmek isteyen adaylar başvurularını kurumun resmi internet sitesinden veya başvuru merkezlerinden yapıyorlar.

ÖSYM GİRİŞ EKRANI

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Sınava başvurular, 7– 15 Mart 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır.

İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 06 Mayıs 2018

İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 07 – 15 Mart 2018

SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 18 Kasım 2018

SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 19 – 27 Eylül 2018

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 150 dakika

SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL

İLKBAHAR DÖNEMİ GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 28 Mart 2018, 150,00 TL

(Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

SONBAHAR DÖNEMİ GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 10 Ekim 2018, 150,00 TL

(Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

ALES BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Tüm Başvuru Merkezleri başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri içinde alacaklardır. Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezine giderken adayın yanında bulundurması gereken belgeler aşağıda belirtilmiştir:

? Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu,

? Nüfus cüzdanı /Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.),

? Engelli/Sağlık Sorunu Olan Adaylar İçin;

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel/sağlık bilgisi yer almayan veya engel bilgisi değişen adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış engelli sağlık kurulu raporu/sağlık kurulu raporlarının bir örneği, Engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan dilekçeyi Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formunu

(Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu tam ve doğru olarak doldurulmuş olmalıdır. Bu belgeler, başvuru merkezine teslim edilmeyecek aday tarafından başvuru süresi içinde ÖSYM’ye gönderilecektir.)

Başvuru merkezlerine Aday Başvuru Formu veya herhangi bir belge (sağlık kurulu raporu, yurt dışında öğrenim gören adaylara ait transkript vb.) teslim edilmeyecek gerekli hallerde bu belgeler (sağlık kurulu raporu, yurt dışında öğrenim gören adaylara ait transkript vb.), aday tarafından doğrudan ÖSYM’ye gönderilecektir.

Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez. YÖKSİS’teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.