ALES 3 başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM 2021 ALES 3 başvuru ücreti ne kadar?

ALES 2 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, sınava bir daha katılmak isteyen ya da daha önce hiç sınava girmemiş olan adaylar araştırmalarında ALES 3 başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM 2021 ALES 3 başvuru ücreti ne kadar?gibi sorulara yanıt aramaya başladı. 5 yıl geçerliliği bulunan ALES hakkında tüm detaylar haberimizde.

ALES 3 sınav tarihi merak konusu oldu. Dün ÖSYM Başkanı Halis Aygün ALES sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçları öğrenmek isteyenler, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden araştırmalarını hızlandırdı. Sınava bir kez daha katılım sağlayacaklar ise ALES 3 başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM 2021 ALES 3 başvuru ücreti ne kadar? sorularına cevap arıyor. Haberimizin içerisinden ALES 3 sınav tarihine ulaşabilirsiniz.

ALES 3 NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES 3 sınavı, 21.11.2021 tarihinde Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecektir.

Sınav için başvuru tarihleri 06.10.2021 ve 14.10.2021 olarak belirlendi. Bugün başvurular sona eriyor.

ALES 3 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES 3 başvuru ücreti de belli oldu. ÖSYM ALES 3 başvuru ücretinin 145 TL olduğunu duyurdu.

ALES BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.