ALES sınav yerleri açıklandı mı? ALES 2 sınav giriş belgesi 2021 yayında!

ALES 2 sınav giriş belgesi yayınlandı. Geçtiğimiz aylarda yeni tip koronavirüs salgınından dolayı ertelenen sınav 21 Şubat Pazar günü yapılacak. Adaylar, uzun zamandır ALES 2 sınav giriş belgesinin açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ALES 2 sınav giriş belgesi sorgulanacak.

ALES 2 sınav giriş belgesi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlandı. Daha önce koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen sınav 21 Şubat 2021 saat 10:00'da düzenlenecek. ALES 2 sınav giriş belgesine ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişilecek. ALES sınav yerleri açıklandı mı?

ALES 2 SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINDA!

21 Şubat 2021 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

ALES 2 SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 12 Şubat 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

Akademik personel ve lisansüstü eğitim giriş sınavı olarak da bilinen ALES, özellikle kariyer amaçlı büyük bir öneme sahiptir. Öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici ya da araştırma görevlisi gibi pek çok devlet kurumu kapsamındaki atama için bu sınava girilmektedir. Bu kadrolara atama yapılabilmesi için ÖSYM tarafından hazırlanmış olan sınava girilmesi gerekmektedir.

Güncel bilgiler doğrultusunda ise ALES sınavının açıklandığı tarihten itibaren, bu sınavın geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş durumda. Yani sınava giren kişiler 5 yıl boyunca farklı yıllar içerisinde bu sınavı kullanmaya hak kazanmış oluyor.