ALES 2 ne zaman, hangi gün? Ertelenen ALES sınav tarihi açıklandı mı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES ) hakkında son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav her yıl yapılmakta olup 5 sene geçerliliğini korumaktadır. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün geçen aylarda ALES 2 sınavının ertelendiği paylaşmıştı. Peki, ALES 2 ne zaman, hangi gün? Ertelenen ALES sınav tarihi açıklandı mı?

ALES 2 sınavı, koronavirüs salgınında yaşanan artışından dolayı ertelendi. Konuya ilişkin son açıklama ÖSYM başkanı Halis Aygün'den gelmişti. Aygün birçok sınavın ileri bir tarihte yapılacağını duyurmuştu. Akademik kariyer yapacak olan kişiler, ALES 2 ne zaman, hangi gün? Ertelenen ALES sınav tarihi açıklandı mı? sorularının yanıtını arıyor. 

ALES 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES 2 ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. ÖSYM tarafından net bir bilgi geldiği veya resmi kurumlar açıklama yapınca haberimize eklenecektir. Sınavın ertelenmesi şu şekilde duyurulmuştu:

Değerli Adaylarımız,
Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

ALES GİRİŞ BELGELERİ YAYINDA!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ALES sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İşte Aygün'ün yaptığı açıklama;

020-ALES/2 Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır.

6 Aralık 2020 tarihinde ALES'e girecek adaylarımız sınav yerlerini http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler.