ALES başvurusu tarihi açıklandı mı? ALES 2 başvurusu ne zaman, geçerlilik süresi kaç yıl?

ALES 2 başvurusu, sınava katılım sağlayacak adaylar tarafından yakından takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav, yılda 3 kez yapılmaktadır. Yüksek lisan eğitimi almak isteyenlerin katıldığı ALES başvurusu tarihi açıklandı mı? ALES 2 başvurusu ne zaman, geçerlilik süresi kaç yıl?

ALES 2 başvurusu ve geçerlilik süresi gündemde yer aldı. Yılda 3 kez düzenlenen sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılıyor. Yüksek lisans eğitiminde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi gibi kadrolarda yer almak için ALES başvuru şartı aranmaktadır. Peki, ALES başvurusu tarihi açıklandı mı? ALES 2 başvurusu ne zaman, geçerlilik süresi kaç yıl?

ALES 2 BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ALES 2 başvurusu 3 - 8 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular, 17 Ağustos'ta gerçekleşecek.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

Akademik personel ve lisansüstü eğitim giriş sınavı olarak da bilinen ALES, özellikle kariyer amaçlı büyük bir öneme sahiptir. Öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici ya da araştırma görevlisi gibi pek çok devlet kurumu kapsamındaki atama için bu sınava girilmektedir. Bu kadrolara atama yapılabilmesi için ÖSYM tarafından hazırlanmış olan sınava girilmesi gerekmektedir.

Güncel bilgiler doğrultusunda ise ALES sınavının açıklandığı tarihten itibaren, bu sınavın geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş durumda. Yani sınava giren kişiler 5 yıl boyunca farklı yıllar içerisinde bu sınavı kullanmaya hak kazanmış oluyor.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu yılın ikinci ALES sınavı 19.09.2021 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak.