ALES için 150 dakika kaç saat eder? ALES sınavında ilk kaç dakika çıkılmaz?

ALES sınavı 21 Şubat Pazar günü 88 merkezde saat 10:15'de yapılıyor. Adaylar uzun zamandır heyecanla beklenen sınavın süresini ve tüm detayları öğrenmek istiyor. Koronavirüs tedbirlerinin alındığı sınavda adaylara maske dağıtımı da yapılacak. Öğrenciler, kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından sınav salonuna alınacak. Peki, ALES 150 dakika kaç saat eder? ALES sınavında ilk kaç dakika çıkılmaz?

ALES sınavı bugün gerçekleştiriliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan sınav kılavuzunda adaylar saat 10:00'da sonra salonlara alınmayacak. Yeni tip kovid-19 salgınından dolayı ertelenen ALES sınavında ilk kaç dakika çıkılmaz? ALES 150 dakika kaç saat eder?

ALES 150 DAKİKA KAÇ SAAT EDER?

ALES sınavı 150 dakika sürüyor. Buna göre sınav 2 buçuk saat sürecek. 10:15'de başlayan sınav 12:45'de sona erecek.

SINAVDAN EN ERKEN KAÇTA ÇIKILABİLİR?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını, salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabileceklerdir.

Sınav süresince adayların;

Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,

Salondaki görevlilere soru sormaları,

Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,

Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,

Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,

Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,

Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.