ALES sonbahar sınav soruları nasıldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Sonbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi. Sınav 81 il merkezinde ve Kırgızistan Bişkek'te uygulandı.

ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav saat 09.30'da başladı ve 180 dakika (3 saat) sürdü. Sınavda uygulanan testin sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer aldı. 

ALES Sınav Soruları Kolay Mıydı, Zor Muydu ? 

Sınav soruları hakkında yanlış olduğunuz düşündüğünüz soru var mıydı ? Sınavda hangi soru sizi daha çok zorladı ? Sınav geneli olarak sorular kolay mıydı, zor muydu ? 

ALES SINAV YORUMLARI

Satürn. ?@Sadeecik 

Ales sınavında alfabe kodladigima inanamıyorum.

Nisa Kaynar ?@nisakaynar 

Ales mi mali musavirlik sinavi mi belli degil kar zarar yapmaktan canim cikti

Emre Y. ?@yukcell_ 

Değil 180 dk, 270 dk yapsalar yine yetiştiremeyecez şu Ales'i.

handan yılmaz ?@hndnylmz28 

Bir sınav düşün 3 saat, bu kadar soruya ne gerek var...Şükür ALES de bitti, kazasız belasız...

Buse Tunç ?@BuseTuncc 
Sevgili ÖSYM ALES öncesi harfleri, rakamları, sembolleri öğrenmiş miyiz diye kontrol etti.

okurgezer ?@uyg_r 
ösym Ales'te melankolik takılmaya başlamış "hiçbir şey ile acı arasında bir tercih yapmak zorunda kalsam acıyı seçerdim" nedir ya

ALES SINAV DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.