AKS sınav ücreti 2021 ne kadar? Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) ne zaman?

AKS sınav ücreti 2021 merak ediliyor. Sınav için başvuru ücreti 06-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında yatırıldı. Adaylık Kaldırma Sınavına para yatıramayan aday öğretmenler için 19 Ağustos 23:59'a kadar ek süre verildi. Peki, AKS sınav ücreti 2021 ne kadar? Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) ne zaman?

Adaylık Kaldırma Sınavına (AKS) giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran aday öğretmenler, herhangi bir başvuru alınmaksızın, giriş belgeleri düzenlenerek sınava alınacaklardır. Sınav ücreti için 06-15 Ağustos 2021 olarak açıklanan tarihler uzatıldı. Peki, AKS sınav ücreti 2021 ne kadar? Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) ne zaman?

AKS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI (AKS) NE ZAMAN?

Sınav (AKS) 05 Eylül 2021 Pazar Günü Saat: 10.00'da 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapılacaktır. Sınava girmeye hak kazandığı hâlde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri (askerlik ve doğum vb. sebepler ile görevde olmayan) nedeniyle sınava katılamayan aday öğretmenler göreve başlamalarından sonra yapılacak olan ilk sınava alınır.

AKS BAŞVURULARI UZATILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan Adaylık Kaldırma Sınavına para yatıramayan aday öğretmenler için 19 Ağustos 23:59'a kadar ek süre verildi.

AKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak KDV dâhil 140 (yüzkırk)TL' yi; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile "MEB ADAY ÖĞRETMENLERİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU) AKS" adı altında yatıracaklardır.

Ayrıca, tüm banka kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden de ödeme yapılabilecektir. (Not: Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.)

Aday, sınav ücretini kendisine ait T.C. kimlik numarası ile yatırmak zorundadır. 25 Nisan 2021 tarihli Sınava ücret yatıran aday (sözleşmeli/kadrolu) öğretmenler tekrar ücret yatırmayacaktır. Kılavuz hükümleri gereği sınava katılacaktır.

Aday, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.

Sınav ücretini süresi içerisinde yatırmayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) sınava alınmayacaklardır.