AKS giriş belgesi sorgulama ekranı 2021: AKS sınav giriş belgesi nasıl ve nereden alınır?

AKS giriş belgesi gündemde yer alan konu başlıklarından oldu. 5 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan sınavın başvuruları, 6 ve 15 Ağustos tarihleri arasında alındı. Pazar günü sınava katılım sağlayacak olan adaylar, AKS giriş belgesi yayımlandı mı? AKS sınav giriş belgesi nasıl ve nereden sorgulanır? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

AKS sınav giriş belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanıyor. 6-15 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alınan sınav 5 Eylül Pazar günü düzenlenecek. Sınav sonuçları, sınavın gerçekleştiği günden itibaren en geç 15 iş günü içinde açıklanacaktır. Peki, AKS giriş belgesi yayımlandı mı? AKS sınav giriş belgesi nasıl ve nereden sorgulanır?

AKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

AKS sınav giriş belgesine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden erişiliyor. Sınava katılacak olan adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav giriş belgesine sahip olacak.

AKS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a. Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

b. Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

c. Sınavda yer alan her sorunun puan değeri eşit ağırlığa sahiptir.

ç. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi halinde; soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

e. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.