Adaylık Kaldırma Sınavı kaç dakika sürecek? AKS 2021 ne zaman, saat kaçta başlayacak?

Sözleşmeli öğretmenlerin katılacağı Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) için geri sayım başladı. AKS 2021 ne zaman, saat kaçta başlayacak? Adaylık Kaldırma Sınavı kaç dakika sürecek? gibi soruların yanıtları ise merak konusu oldu. Tek oturum olarak düzenlenecek olan AKS değerlendirmesi 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak. 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. İşte Adaylık Kaldırma Sınavı'na dair tüm detaylar...

MEB kadrolarında görev yapan aday (sözleşmeli/kadrolu) öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. AKS 2021 ne zaman, saat kaçta başlayacak? Adaylık Kaldırma Sınavı kaç dakika sürecek? gibi sorularının yanıtları sınava girecek olan tüm adaylar tarafından merak ediliyor. 25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan ancak Covid 19 salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nca alınan tedbirler doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenen Adaylık Kaldırma Sınavı yarın gerçekleştirilecek.

AKS 2021 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 05 Eylül 2021 Pazar günü saat 10:00'da başlayıp, tek oturum olarak yapılacak ve 120 dakika sürecektir.

Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB AKS sınav sonucu için tarih verdi mi?

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacaktır. Bu adaylara ek süre verilmeyecektir. Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala adaylar sınav salonundan çıkamayacaklardır.

Adaylık Kaldırma Sınavı'nda doğru yanlışı götürüyor mu? AKS sınav değerlendirmesi nasıl yapılacak?

AKS SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

a. Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

b. Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

c. Sınavda yer alan her sorunun puan değeri eşit ağırlığa sahiptir.

ç. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi halinde; soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

e. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.