Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Gözler İdari Yargı ve Adli Yargı sınav sonuçlarında!

Adalet Bakanlığı sınavları bu hafta sonu uygulanıyor. Sınav sonuçları, her sınav için ayrı ayrı açıklanacak. Sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açılanacağını araştırmaya başladı. Peki, Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM tarafından açıklanan o tarih...

2021 Adalet Bakanlığı Sınavları (Adli Yargı, Adli Yargı-Avukat, İdari Yargı) 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde uygulanıyor. Sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açılanacağını araştırmaya başladı. Peki, Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

ADALET BAKANLIĞI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı sınav sonuçları 26 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, her sınav için ayrı ayrı açıklanacak, ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde, "Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı'nın internet sayfasından takip ediniz."; 70 ve üzerinde puan alan ancak, kontenjana giremeyen adaylar için "Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız."; 70 puanın altında puan alan adaylar için ise "Kazanamadınız." ibaresi yazılacaktır.