Açık öğretim yaz okulu kayıt tarihleri 2021: Yaz okulu açan üniversiteler hangileri?

Açık öğretim yaz okulu kayıt tarihleri binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Bazı okullar yaz okulu açarken, bazı okullarda ise yaz okulu uygulaması bulunmuyor. Ders notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler yaz okulu kayıt tarihlerini araştırıyor. Peki, Yaz okulu açan üniversiteler hangileri? İşte açık öğretim yaz okulu kayıt tarihleri 2021...

Yaz okulu açan üniversiteler merakla araştırılıyor. Öğrenim döneminde geçer not almadığı dersleri yükseltmek isteyen üniversite öğrencileri okullarında yaz okulu uygulaması olup olmadığını, varsa kayıt ve sınav tarihlerini araştırıyor. Peki, Yaz okulu açan üniversiteler hangileri? İşte açık öğretim yaz okulu kayıt tarihleri 2021...

AÖF YAZ OKULU VAR MI?

AÖF Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHLERİ 2021

AÖF yaz okulu kayıtları 2 Temmuz'da alınacak. AÖF yaz okulu sınavı ise 8 Ağustos'ta gerçekleşecek.

ATA AÖF YAZ OKULU VAR MI?

Yaz okulu kayıt işlemleri öğretim ücretinin ödenmesi ve ders seçimi ile gerçekleşecektir.

Yaz okulu öğretim ücreti ödemeleri 04.08.2020 tarihinde başlayacaktır. Öğretim ücreti ödemeyen öğrenciler ders seçimi yapamayacaklardır. Öğrencilerimiz yaz okulu öğretim ücreti ödemelerini, T.C. kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat bankası şubeleri ya da internet bankacılığı üzerinden yapabileceklerdir. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2019-2020 Öğretim Yılı yaz okulu öğretim ücreti ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Ders seçimi 04.08.2020 – 11.08.2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yaz okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında ayrı bir yarıyıl olmayıp bahar yarıyılının devamı niteliğindedir. Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır. Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz. Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabilirler.

Öğrenciler, yaz okulunda açılan önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları derslerinden en çok beş derse kayıt yaptırabilirler. Yaz okulu öğretim ücreti, alınan ders sayısından bağımsız olarak, 200 TL'dir. Yabancı uyruklu öğrenciler için yaz okulu öğretim ücreti 400 TL'dir. Yaz okulunda alınacak öğretim ücreti, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim ücreti dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır.

AUZEF YAZ OKULU VAR MI?

AUZEF' te yaz okulu uygulaması bulunmamaktadır. Öğrencilerin yaz okulu olan üniversitelerden derslerini almak istemeleri durumunda fakülteye dilekçe ve ders içerikleri ile başvurmaları gerekmektedir. Dilekçelerine, olumlu dönüş yapılan öğrenciler ders notlarını fakülteye ileterek ilgili derslerin notlarını AKSİS sistemine işletir.