Açıköğretim psikoloji bölümü kapatıldı mı? Başkan Erdoğan YÖK'e görüşlerini bildirdi!

Psikoloji bölümü açıköğretim fakültesine dahil edilmiş ve birçok kesim tarafından tepki çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıköğretim psikoloji bölümü ile ilgili görüşlerini Yüksek Öğretim Kurumu YÖK'e bildirdi. Peki, Açıköğretim psikoloji bölümü kapatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıköğretim psikoloji bölümü ile ilgili görüşlerini Yüksek Öğretim Kurumu YÖK'e bildirdi. Konuyla ilgili paylaşım İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapıldı. Peki, Açıköğretim psikoloji bölümü kapatıldı mı?

AÇIKÖĞRETİM PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ KAPATILDI MI?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen "açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı" yönündeki görüşünü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına bildirdiğini açıkladı.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun "psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde" bir rapor hazırladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğunu bildirdi.

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen 'açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı' yönündeki görüşünü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirmiştir." ifadelerini kullandı.