DGS AÖF kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? Açıköğretim başvuru tarihleri 2021!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2021-2022 Öğretim Yılı Dikey Geçiş Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt Duyurusu yayınlandı. 2021 açıköğretim başvuru tarihlerini öğrenmek isteyen binlerce aday ''DGS AÖF kayıtları başladı mı, nasıl yapılır?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

Açıköğretim başvuru tarihleri 2021 öğrenci adayları tarafından merak ediliyor. YKS sonuçlarına göre kayıtlar geçtiğimiz haftalarda alındı. Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan duyuruya göre, DGS ile kazanan adaylar başvurularını yarından itibaren yapabilecek. İşte 2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleştirilen adayların, Çevrimiçi (Online) başvuru ve kayıt işlemleri...

DGS AÇIKÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ 221

Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 22 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 09:00'da başlayıp, 28 Eylül 2021 Salı günü saat 17:00'de sona erecektir.

Çevrimiçi (Online) Başvuru adresi : http://aoskayit.anadolu.edu.tr

DGS AÖF KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Başvuru işlemleri http://aoskayit.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır.

Çevrimiçi kayıt başvurusu yapmayan adayın kaydı yapılamaz. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

Aday ödeme yaptıktan sonra (Ek özellik bilgisi olan Engelli, Şehit ve Gazi yakını hariç) kaydının tamamlanması için başvuru sayfasından onay vermelidir.

28 Eylül 2021 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar, fakülteye kayıt hakkını kaybeder ve herhangi bir hak iddia edemez. Posta ile kayıt yapılmaz.

2021 DGS şartlı kayıt duyurusunda; "2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2021 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 11.08.2021 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur." denilmektedir. Buna göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Lisans Programlarına 2021 DGS ile kayıt hakkı kazanan ancak yükseköğretim kurumlarından yukarıda açıklanan nedenlerle mezun olamayan adayların durumlarını belgelemeleri halinde 22-28 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıtları yapılacaktır.