Açık Öğretim Lise kayıt yenileme ücreti ne kadar? 2023-2024 MEB Açık Lise kayıt ücreti ödeme ekranı (odeme.meb.gov.tr)

Açık Öğretim Lise kayıt yenileme (ders seçimi) işlemleri için ödeme yapmak isteyen öğrenciler, ödemelerini bugün mesai bitimine kadar yapabilecekler. Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün saat 17.00'de sona erecek. Açık Lise Kayıt yenileme sınav ücreti, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ödeme sistemi olan https://odeme.meb.gov.tr/ üzerinden veya anlaşmalı bankalara yatırılabilecek. Peki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücret ödemesi ne kadar? İşte 2023-2024 MEB açık lise kayıt ücreti ödeme ekranı (odeme.meb.gov.tr)

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücret ödemesi için bugün son gün. 2023-2024 Eğitim/Öğretim yılı 1. Dönem MEB Açık Lise kayıt ücreti ödemeleri odeme.meb.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek. Açık Öğretim Lise kayıt yenileme ödemeleri, anlaşmalı bankaların ATM'lerinden de yatırılmaktadır. Peki 2023 AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar? İşte Açık Lise ödeme işlemleriyle ilgili ayrıntılar

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME ÜCRET ÖDEMESİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15.09.2023 – 16.10.2023 tarihleri arasında yapılacak.

Açık Öğretim Ders seçimi; öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden yapılacak. Açık Lise kayıt ücreti ödemeleri ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ödeme sistemi olan "odeme.meb.gov.tr" üzerinden geröekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün saat 17.00'de sona erecek.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sınavları için ilk kayıt ve kayıt yenileme yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için "sınav ücretini" ödemek zorundadır.

MEB AÇIK LİSE KAYIT ÜCRETİ ÖDEME EKRANI (odeme.meb.gov.tr) İÇİN TIKLAYIN

Açık Öğretim Lise kayıt yenileme sisteminde öğrencilik durumu "Silik, Donuk veya Aktif" olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Açık Lise için 2023 ilk kayıt ve kayıt yenileme sınav ücreti 160 TL olarak ödenecek.

KİMLERDEN KAYIT YENİLEME ÜCRETİ ALINMAZ?

a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları;

b) Terörle mücadelede görevini yaparken şehit düşenlerin eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları;

c) Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklal Madalyası verilmiş olanlar,

d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden, durumlarını belgelendirmek şartıyla Yeni Kayıt, Kayıt Yenileme ücreti alınmayacaktır.

Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine "aslı gibidir" ibaresi yazılarak öğrenci dosyasına konulacaktır. Bu belgeler, istenildiğinde Açık Öğretim Lisesine gönderilmek üzere öğrencinin dosyasında muhafaza edilecektir.

Not: Şehit ve gazilerimizin eş ve çocukları, evlendikleri takdirde "Katılım Bedeli" ödemek zorundadırlar.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Katılım Bedeli, her yıl Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu hesaplarına ayrı ayrı yatırılır.

Açık Lise ders seçimi ne zaman? 2023-2024 AÖL 1. Dönem Açık Öğretim Lisesi ders seçimi nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lise kayıt için gerekli evraklar nelerdir? Açık lise kayıt için gerekli Evraklar 2023