Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme 2018 yılında da araştırılan konular arasında yer alıyor. Açık lise AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar? Vatandaşlar MEB tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar.

AÖL giriş ekranı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Örgün eğitimi tercih etmeyen veya buna imkanı olmayan vatandaşlar açıköğretim kurumlarında eğitim görüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesi de bu kurumlar arasında yer alıyor. Açık Öğretim Lisesi 2018/1. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrenciler 28 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler. 

MEB GİRİŞ EKRANI

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2018/1. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrenciler 28 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler.

KİMLER KAYIT YENİLEME YAPTIRACAK?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamaz.

KAYIT YENİLEME BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR?

İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır. Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında Kayıt Yenileme Yaptırmak İsteyen Öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç); Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Suudi Arabistan (Medine, Cidde, Riyad), Kuveyt, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilir.