4 ildeki üniversiteliye özel öğrencilik hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da bulunan üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel öğrencilik hakkı verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da bulunan üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak eğitim öğretim süreçlerini görüştü. Toplantıda alınan kararlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile devlet üniversitelerinin rektörlüklerine gönderildi. Buna göre söz konusu 4 ildeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel öğrencilik hakkı verildi. Buna göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde okuyanlar 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere talepleri halinde kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlara geçiş yapabilecek.

1 YIL KAYDINI DONDURABİLECEK

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde kayıtlı olan tüm öğrencilerden talep edenlere eğitim öğretim süresine dahil edilmeden bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınacak.