YÖKDİL saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? YÖKDİL saat kaça kadar sürüyor?

Ertelenen YÖKDİL 2 sınavı bu pazar yapılıyor. 180 dakika sürecek olan sınavda adaylar 80 soruyu yanıtlayacaklar. Adaylar hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasındna muaf olacaklar. 28 Şubat YÖKDİL saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? YÖKDİL saat kaça kadar sürüyor? sorularının yanıtı ise haberimizde...

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen YÖKDİL 28 Şubat Pazar günü gerçekleştiriliyor. Sınava girecek olan adayların sınav giriş belgesini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav binalarına saat 10.00 itibarıyla ise giriş yapılamayacak. Peki, 28 Şubat YÖKDİL saat kaçta, başlayacak, kaçta bitecek? YÖKDİL saat kaça kadar sürüyor?

YÖKDİL SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

28 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan YÖKDİL saat 10.15'te başlayacak. 180 dakika sürecek olan sınav saat 13.15'te bitecek.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ancak 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

YÖKDİL'E KİMLER GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

ÖSYM YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! YÖKDİL sınav yeri nasıl sorgulanır?

YÖKDİL ile YDS arasındaki fark ne? İşte YÖKDİL sınavıyla YDS farkı...

ÖSYM YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Ertelenen YÖKDİL bu pazar mı?