AKŞAM GAZETESİ
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 21-22 Haziran'da düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Ersoy, sınava 2 milyon 560 bin 649 kişinin katılacağını belirtti. Açıklamaya göre YKS'nin birinci oturumu, Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve son oturumunun da Yabancı Dil Testi (YDT) olacak.
KTTC dahil 250 sınav merkezinde yapılacak YKS sınavına, engelli adayların ihtiyaçlarına göre salonlarda girecek. ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav kitapçıklarının kapalı matbaalarda 115 personelle basıldığı vurgulayarak "4,5 milyondan fazla kitapçık basıldı, yaklaşık bir ton kağıt kullanıldı. YDT'nin tamamlanmasıyla görevli personel ailelerine kavuşacak" ifadelerini kullandı. Sınav evraklarının illere taşınması ve sınav sonrası merkeze geri gönderilmesi sürecinde emniyet birimleriyle koordineli şekilde yürütüleceğini belirtildi.
SON DERS ZİLİ 20 HAZİRAN'DA
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Eğitim-öğretim yılının son haftası, "dönem sonu faaliyet haftası" etkinlikleriyle geçecek. Ayrıca öğrenciler, "Aile ve Oyun" temasıyla 16-19 Haziran'da düzenlenecek etkinliklere aileleriyle birlikte katılabilecek. 2025-2026 eğitim-öğretim yılı ise 8 Eylül'de başlayacak.
50 YAŞ ÜZERİ 21 BİN BAŞVURU
■ YKS'ye 1 milyon 375 bin 389 kadın, 1 milyon 185 bin 260 erkek aday başvurdu
■ Adayların en genci 15, en yaşlısı 81 yaşında. 50 yaş üzeri 21 bin 229 kişi bulunuyor.
■ 976 bin 697 kişi YKS'ye ilk kez başvurdu, 840 bin 1 aday lise son sınıfta.
■ 250 sınav merkezinde düzenlenen sınavlar 247.430 salonda yapılacak.