2024 ÖZEL YETENEK SINAVI (ÖZYES) KILAVUZU | Spor Bilimleri başvuru kılavuzu yayınlandı!

2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Kılavuzu ÖSYM tarafından erişime açıldı. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. İşte Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu...

2024 ÖZEL YETENEK SINAVI (ÖZYES) KILAVUZU | 20-26 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Özel Yetenek Sınavı için hazırlanan başvuru kılavuzu erişime açıldı. 2024-YKS'ye giren ve hesaplanmış TYT puanı olan adaylardan 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor (spor bilimleri alanında eğitim veren) programlarında öğrenim görmek isteyen tüm adayların 2024-ÖZYES sınavına başvurmaları ve sınava girmeleri zorunludur.

2024 ÖZEL YETENEK SINAVI (ÖZYES) KILAVUZU

2024 ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURUSU

2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Başkanlığımızca merkezî Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) yapılacaktır.

Adaylar sınava başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapacaklar ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 6 Ağustos 2024 tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM'leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 6 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

2024 Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanmıştır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır.

Sınava başvuracak adayların, Kılavuz'u dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.