MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve kayıt yenileme tarihleri: 2023-2024 Açık Lise kayıtları ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 Eğitim dönemi için belirlediği tarihlerde Açık Lise kayıtlarını gerçekleştiren adaylar, 1. dönem sınavlarına katılabilecekler. Peki 2023-2024 Açık Lise kayıtları ne zaman? İşte MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve kayıt yenileme ve ders seçimi tarihleri

2023-2024 Açık Lise kayıtları devam ediyor. MEB tarafından yayınlanan 2023-2024 Eğitim Yılı AÖL akademik takvimi ile birlikte Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Eylül'ün 16'sınra başlayan Açık lise kayıtları Ekim ayıın ikinci haftasına kadar devam edecek. Açık lise öğrencileri ders seçim işlemlerini belirtilen tarihler arasında; öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx sitesi üzerinden yapabilecek. Buna göre 2023-2024 Açık Lise kayıtları ne zaman? İşte MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

2023-2024 AÇIK LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖL ilk kayıt başvuruları Açık Öğretim Lisesinin resmi internet sitesinde yayımlanan tarihler arasında yapılacak. Başvurular İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.

AÇIK LİSE KAYIT NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptırabilecek.

Öğrenciler ders seçimlerini; öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden yapacak.

Açık Öğretim Lise kayıt yenileme sisteminde öğrencilik durumu 'silik' veya 'donuk' olan öğrenciler de belirtilen tarihler içerisinde AÖL ders seçimi işlemlerini gerçekleştirecek.

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sınavları için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri; Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi için 15 Eylül'den 16 Ekim mesai bitimine kadar yapılacaktır.

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

1. Adım: Bankaya Yeni Kayıt Ücreti Ödenir

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır.

Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt için başvuran öğrenci adaylarının, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görebilmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıtları, sistem tarafından engellendiğinden yapılamamaktadır.

AÇIK LİSE 2023-2024 KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt ve kayıt yenileme yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için "sınav ücretini" ödemek zorundadır. 2023 yılında, bir dönem için ilk kayıt ve kayıt yenileme sınav ücreti olarak 160 TL belirlenmiştir.

2. Adım: Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidilir

Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve "Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar" başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz.

Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere (tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu, sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci "Ön Kayıt" durumundadır. İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra "Ön Kayıt" durumundaki öğrenci "Aktif " duruma getirilir.

3. Adım: Ders seçimi yapılır

Öğrenciler, öğrencilik durumu sınava girmek istediği dönemde 'Aktif' olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır.