KPSS 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM KPSS önlisans lisans ortaöğretim tercihleri başladı mı?

2022 KPSS tercih kılavuzu ile birlikte tercihlerin başlayacağı tarih merak konusu oldu. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirmeler için KPSS puanlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecekleri günü heyecanla bekliyor. Söz konusu süreci yakından takip edenler tarafından; ''2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih kılavuzu yayınlandı mı, önlisans lisans ortaöğretim tercihleri ne zaman başlıyor?'' sorularına yanıt aranıyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2022 yılı tercihleri için gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. Lisans, önlisans sınav sonuçların ardından ortaöğretim sınav sonuçları bekleniyor. Bu kapsamda sonuçlar açıklandıktan sonra KPSS-2012 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanması bekleniyor. Peki 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, önlisans lisans ortaöğretim tercihleri ne zaman başlıyor?

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih kılavuzu ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı. 2022 KPSS tercih kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz haberimiz üzerinden güncelenecektir.

Kılavuzun yayınlanmasının ardından ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih tarihi hakkında ÖSYM tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Bilindiği üzere geçen yıl tercihler 30 Aralıkta gerçekleşmişti. Aynı şekilde bu yıl da aralık ayının son haftası tercihlerin başlaması beklenmektedir.

Duyuru yapılması ile birlikte adaylar tercihlerini "https://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

ercih işlemleri, KPSS-2012 Tercih Kılavuzu kurallarına göre T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirebilecek.