2022-2023 AÖL sınav tarihleri belli mi? AÖL sınavları online mı olacak?

AÖL 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 2022-1 Dönemi İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemlerini tamamlayan öğrenciler sınavlar ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, 2022-2023 AÖL sınav tarihleri belli mi? AÖL sınavları online mı olacak?

22 Ağustos'ta başlayan Açık Öğretim Lisesi 2022-1 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 14 EKİM 2022 günü mesai bitiminde sona erecek. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler gözlerini sınavlara çevirdi. Peki, 2022-2023 AÖL sınav tarihleri belli mi? AÖL sınavları online mı olacak?

AÖL SINAV TARİHLERİ BELLİ Mİ?

AÖL 2022 yılı 1. dönem sınavı Aralık ayında uygulanacak. Sınavın Aralık ayının kaçında uygulanacağı ise henüz belli değil. Tarih açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

2022-2023 AÖL SINAVLARI ONLİNE MI?

1. Dönem sınavları Aralık ayında ve e-Sınav şeklinde yani online olarak gerçekleşecek.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) NEDİR? AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT OLABİLİR?

Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri taşrada Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığı ile yürütülmektedir.

Öğrencilerimiz; istedikleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden ilk kaydını yaptırabilir, daha sonraki iş ve işlemleri için ilk kaydını yaptırdığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüne gitmek zorunda değildir. Her Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne aynı yetkilerin verilmiş olması nedeni ile kendine en uygun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden belgelerini alabilir, iş ve işlemlerini yaptırabilir.

Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir.

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı) başvurabilir.

Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.