2021 TUS sınavı ne zaman yapılacak? TUS sınav yerleri açıklandı mı?

TUS sınavına katılım sağlayacak olan adaylar, sınav giriş yerlerinin belli olup olmadığını öğrenmek istiyor. 5 Ağustos tarihinde geçe başvuruları alınan sınavın Temel Tıp Bilimleri Testi, saat 10.15'te, Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.45'te başlayacak. Peki, 2021 TUS sınavı ne zaman yapılacak? TUS sınav yerleri açıklandı mı?

TUS geç başvuruları 5 Ağustos tarihinde alındı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan sınav iki oturum halinde düzenlenecek. Sınav başvurularını yapan adaylar, 2021 TUS sınavı ne zaman yapılacak? TUS sınav yerleri açıklandı mı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

2021 TUS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 TUS sınavı 05.09.2021 tarihinde gerçekleştirilecek. TUS sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek. Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te başlayacak ve 150 dakika sürecek. Klinik Tıp Bilimleri Testi saat 14.45'te başlayacak ve 150 dakika sürecek.

TUS sonuçları, 30.09.2021 tarihinde açıklanacak.

TUS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

TUS giriş yerleri henüz belli olmadı. Sınav yerleri açıklandığı zaman detaylara haberimizde yer vereceğiz.

TUS SINAVINA GİREBİLİR?

Bu sınava girmek için tabip veya tıp dışında bulunan meslek mensubu olan eczacı, veteriner veya kimyager olmak şartı bulunmaktadır. Uzmanlık eğitimi almak ve bir alanda uzmanlaşmak isteyen adayların girdiği bu sınav da 120 soru sorulmaktadır. Bu sınava girmenin koşullarından bir tanesi de dil yeterliliğinin olmasıdır. Yabancı dil sınavından belli bir taban puanının alınması şarttır. Sağlık sorunları bulunan ya da engeli bulunan adaylarda bu sınava girebilmektedirler.

Bu sınav da adayların uzmanlık eğitimi için yeterliliği ölçülür. Tıpta geçen genel kavram ve ilkeler ile bu ilkeleri uygulama, düşünme gibi yetileri ölçen bir sınavdır. Bu sınav ile tıpta uzmanlık eğitimine alınacak adayların seçimi yapılır.