PMYO kayıt için gerekli belgeler neler? 2021 PMYO Giriş Sınavı sonuçları sorgulama ekranı açıldı!

2021 PMYO Giriş Sınavı sonuçları erişime açıldı. Adaylar sonuçları ''http://www.pa.edu.tr'' adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sonucunu görüntüleyen adaylar ''PMYO kayıt için gerekli belgeler neler?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte 2021 PMYO Giriş Sınavı sonuçları sorgulama ekranı...

2021 PMYO Giriş Sınavı sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. 2021 PMYO Giriş Sınavı sonuçları erişime açıldı. 2021 PMYO Giriş Sınavı sonuçları "http://www.pa.edu.tr" adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilebiliyor. Asıl olarak başarılı olan adaylar, intibak eğitiminin başlayacağı 07 Kasım 2021 tarihi saat 17.00'ye kadar planlandıkları PMYO Müdürlüklerinde hazır bulunacaklar.

PMYO GİRİŞ SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

PMYO SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapılarak Polis Meslek Yüksek Okullarında (PMYO) eğitime alınacak polis memuru adaylarının PMYO Müdürlüklerine planlamaları yapıldı.

Asıl olarak sınavı kazanan adayların PMYO Müdürlüklerine geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği PMYO öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacak.

Adaylar, sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün https://www.egm.gov.tr internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

Bu açıklama, Polis Akademisi Başkanlığı PMYO Giriş Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacak.

Asıl olarak başarılı olan adaylar, intibak eğitiminin başlayacağı 07 Kasım 2021 tarihi saat 17.00'ye kadar planlandıkları PMYO Müdürlüklerinde hazır bulunacaklar.

PMYO KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Mezun olduğu Lise diploması veya geçici mezuniyet belgesi (e-devlet çıktısı olur) ve 2 adet fotokopisi

2- Vesikalık fotoğraf 4 adet (son altı ay içinde çekilmiş sakalsız, bıyıksız),

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet),

4- Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı veya e-devlet çıktısı,

5- Adli sicil kaydı aslı veya e-devlet çıktısı

6- Askerlik yapanlar için terhis belgesi aslı ve bir adet fotokopisi (e-devlet çıktısı olur), (2000 yılı ve sonrası doğanların belge getirmelerine gerek yoktur)

7- Evli olan adaylar için eşinin vesikalık fotoğrafı 1 adet (son altı ay içinde çekilmiş), kimlik fotokopisi ve evlilik cüzdanı fotokopisi

8-Anne-baba-18 yaşından büyük kardeşlerin doğum yeri-doğum tarihi ve adresleri kayıt için gerekli olacaktır.