ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı! İşte 2021 DGS ek tercih tarihleri

Binlerce aday tarafından merakla beklenen 2021 DGS ek tercih tarihleri belli oldu. 2021 yılı DGS yerleştirme sonuçları 14 Eylül'de açıklanmıştı. Kayıt dönemi ise 22 Eylül'de sona erdi. Bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayanların beklediği ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı. Peki, 2021 DGS ek tercihler ne zaman başlıyor? İşte DGS ek yerleştirme kılavuzunda yer alan bilgiler...

İki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak için DGS sınavına katılan adaylardan yerleşemeyenlerin beklediği ek tercih dönemi başladı. 14 Eylül'de açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından başlayan kayıt dönemi 22 Eylül'de sona ermişti. Gözler DGS ek yerleştirme dönemine çevrildi. ÖSYM'den son dakika DGS ek tercih açıklaması geldi. Buna göre DGS ek tercih dönemi bugün başlıyor.

2021 DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

DGS ek tercih robotu 2021: ÖSYM DGS ek tercih nasıl ve nereden yapılır?

2021 DGS EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ

2021-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) ek tercih işlemleri, 15-21 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek tercih işlemleri, 21 Ekim 2021 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 15 Ekim 2021 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

DGS ek tercih taban puanları belli oldu mu? 2021 DGS ek tercih boş kontenjan listesi

2021-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-DGS'ye girmiş ve 2021-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.