ALES/3 başvuruları nasıl yapılır? 2021 ALES 3 başvuruları ne zaman yapılacak?

2021 ALES 3 başvuru tarihleri, adaylar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Senede 3 kez düzenlenen ALES sınavının 2.si geçtiğimiz ay uygulanmıştı. Bu sınava katılamayanlar veya yeniden katılmak isteyenler ALES 3'ün ne zaman uygulanacağını ve başvuruların ne zaman alınacağını araştırıyor. Peki, ALES/3 ne zaman yapılacak, başvurular nasıl yapılır?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES'in 3.sü için ÖSYM'den yeni duyuru yayımlandı. Yapılan yeni açıklamaya göre 2021 ALES/3 için başvurular bugün başladı. Peki, ALES/3 ne zaman yapılacak, başvurular nasıl yapılır? İşte 2021 ALES 3 başvuru tarihleri...

ALES/3 NE ZAMAN YAPILACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/3), 21 Kasım 2021 tarihinde uygulanacaktır.

ALES 3 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ALES 2 açıklandı mı? 2021 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

2021 ALES/3 BAŞVURU TARİHLERİ

Sınava başvurular, 06 – 14 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-ALES kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.