2021 2022 pedagojik formasyon başvuru ve kayıtları başladı mı, ne zaman başlıyor? Formasyon veren üniversiteler hangileri?

Pedagojik formasyon almak isteyen binlerce mezun, başvuru ve kayıtların ne zaman ve nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz yıllarda kaldırılan formasyon eğitiminin bu sene verileceği açıklandı. İlgili kurumun öğretim ve sınav yönetmeliği hükümlerine göre, programda yer alan derslerin tümünden başarılı olanlara, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası verilecek. Konuya ilişkin olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

2021 2022 pedagojik formasyon başvuru ve kayıt süreci binlerce aday tarafından yoğun olarak araştırılıyor. MEB ve YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıllarda kaldırılan formasyon eğitiminin bu sene verileceği duyuruldu. Formasyon almak isteyen adaylar "2021 2022 pedagojik formasyon başvuru ve kayıtları başladı mı? Formasyon veren üniversiteler hangileridir?" sorularının yanıtını araştırıyor...

2021 2022 PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2021 2022 pedagojik formasyon başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Pedagojik formasyon başvuru tarihlerinin açıklanması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

YÖK, Pedagojik formasyon usul ve esasları ile ilgili kılavuz yayımladı. Aşağıdaki link üzerinden kılavuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

2021 PEDAGOJİK FORMASYON KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK PEDAGOJİK FORMASYON DUYURUSU

"Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitimde İş Birliği Protokolü" güncellenmekte olup, 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren "Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı", ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacaktır.

Önümüzdeki günlerde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılacaktır."

FORMASYON NE KADAR SÜRECEK?

Pedagojik formasyon öğrencilerinin okullarda yürütülecek öğretmenlik uygulamalarına tıpkı eğitim fakültelerinde olduğu gibi her bir dönemde 72 saat olmak üzere toplam 144 ders saati katılmaları gerecek. Eski sertifika programında, uygulama öğrencilerinin bu eğitimlere sadece bir dönem katılmaları yeterliydi.

Yeni yönergede, uygulama eğitimlerin nasıl olacağının çerçevesi de çizildi. Bu kapsamda, öğrenciler uygulama öğretim elemanı ve öğretmeninin gözetim ve rehberliğinde etkinlik planında belirtilen çalışmaları yerine getirecek ve her etkinliğe ilişkin çalışma raporu hazırlayacak ve bu raporu uygulama öğretim elemanına teslim edecek.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına devam eden uygulama öğrencileri, birinci dönem altıncı haftadan itibaren uygulama öğretmeninin gözetiminde fiilen ders anlatacak.

Uygulama öğrencilerinin fiili ders anlatma süreleri, her dönemde, ilgili dersin haftalık ders çizelgesinde ders saati 1-2 saat olanlarda 10, üç ve üzeri olanlarda ise 20 ders saatinden az olmayacak şekilde planlanacak.

PROGRAMA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi

b. Onaylı Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).

c Onaylı Lisans Not Durum (Transkript) Belgesi

d. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

e. İki Adet Vesikalık Fotoğraf

f. Öğrenim ücretinin kurumca belirlenen ilk taksitinin, ilgili kurumun tayin edeceği banka hesabına yatırıldığına dair banka dekontu.

g. Kurumca istenebilecek diğer belgeler.