2018 YKS puan türleri tablosu YKS ücreti ne kadar?

YKS puan türleri tablosu ÖSYM tarafından yayınlandı. ÖSYM YKS sınavı ücretlerini de açıkladı. Peki YSK ücretleri ne kadar hangi bankalara yatacak, 2018 YKS puan türleri tablosunun tamamı. ÖSYM tarafından belirlenen yeni başvuru ücretleriyle bu yıl TYT ile AYT olmak üzere iki oturuma girecek bir aday 100 lira ödeyecek.

2018 YKS'de adayların hangi puan türüne göre tercih yapağını gösteren puan türleri tablosu ve YKS ücretleri ÖSYM tarafından açıkladı. Adaylar YKS sınavında hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek. Temel Yeterlilik Testi ile Alan Yeterlilik Testi oturumlarına girecek adaylar her oturum için 50'şer lira ödeyecek YÖK, Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplarına eklemeler yaptı. Yeni eklemelerle birlikte yeni üniversitemi YKS’nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puan türleri belli oldu. 

Üniversite yükseköğretim lisans programı puan türleri

YKS TYT ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

YENİ ÜNİVERSİTE SINAVI YKS-TYT SON DAKİKA GELİŞMESİ İÇİN TIKLAYINIZ


YKS SINAV ÜCRETLERİ

Üniversiteye girişte 23 Haziran 2018 Cumartesi günü uygulanacak birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 24 Haziran 2018 Pazar günü uygulanacak Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile aynı gün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı'na başvuru ücreti 50'şer lira oldu. Geçen yıl, bir üniversite adayının, YGS oturumu ile LYS'de dil hariç dört oturum için 220 lira ödemesi gerekiyordu.

HER OTURUM İÇİN 50 TL

ÖSYM tarafından belirlenen yeni başvuru ücretleriyle bu yıl TYT ile AYT olmak üzere iki oturuma girecek bir aday 100 lira ödeyecek. 

YÜKSEKÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavının tarihi MEB’in eğitim-öğretim takviminde okulların kapanış tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Sınavın birinci oturumu (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumu 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Yabancı Dil oturumu ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacaktır.

Yeni Sistemin Temel Özellikleri

* Daha yalın, sade ve kolay bir sistem,

* Sınav puan türleri 18'den 5'e indirildi

* Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan 3 oturuma indirilmiştir.

* Türkçe ve matematik'in merkezde olduğu temel Yeterlilik esaslı değerlendiren bir sistem

* Mesleki eğitimi önemseyen ve bu kapsamda tek bir puanla farklı MYO programlarını tercih etmeye imkan veren bir sistem,

* Ortaöğretim kazanımlarını ve sürecini odağına alan ve önemseyen bir sistem,

* Önceki sistemde ortaöğretim üzerinde 4 ay baskı oluşturarak eğitimi aksatan olumsuzluğu ortadan kaldıran bir sistem

* Öğrenciler üzerindeki sınav kaygısının etkilerini azaltan bir sistem.