MSÜ sınavı 2018 çıkmış sorular ÖSYM soru cevap anahtarı

MSÜ sınavı 2018 sona erdi. Şimdi gözler ÖSYM'nin erişime açacağı MSÜ çıkmış sorulara ve MSÜ 18 Mart sınavı soru ve cevap anahtarına çevrildi. 120 soruyu 135 dakikada çözen Milli Savunma Üniversitesi'ne girmek isteyen adaylar sınav sonuçlarını 12 Nisan'da öğrenecek. Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Milli Savunma Üniversitesi sınavı yapıldı ve binlerce öğrenci 120 soruyu 135 dakikada çözdü. MSÜ sınavının ardından öğrenciler şimdi MSÜ çıkmış sorulara ve MSÜ sınavı 2018 soru cevap anahtarına kilitlendi. Temel Matematik, Türk.e ve Sosyal bilimlerden soru çözen öğrenciler MSÜ sınavı sor cevap anahtarını ÖSYM sayfasından bu hafta içinde öğrenebilecek. MSÜ sonuçları 12 Nisan'da açıklanacak.  Sınav soruları ve cevapları için bekleyiş,sınavın gerçekleşmesinin ardından başladı.

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? TIKLAYIN

MSB GİRİŞ

MSÜ PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK

Sınav soruları ve cevapları için bekleyiş,sınavın gerçekleşmesinin ardından başladı. Sınavda neleri cevapladıkları soruların doğru ya da yanlış olup olmadığını görmek isteyen gençler, ÖSYM'nin yayımlayacağı sınav soruları ve cevaplarına kilitlendi. Sınavın ilk kez yapılması nedeniyle soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağı hakkında net bir bilgi yer almıyor.

TERCİHLER ARDINDAN SEÇİM AŞAMALARI NASIL GERÇEKLEŞECEK

2'nci seçim aşamaları için çağrı ve 2'nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler www.msb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır. 2'nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere iki gün olacak şekilde icra edilecektir. 1'inci gün evrak kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fizik Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), 2'nci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır. 2'nci Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar sağlık raporu almak üzere hastaneye gönderilecektir. Olumlu sağlık raporu alan ve tercihleri arasında Hava Harp Okulu olan adaylar belirlenen kontenjan dahilinde öğrenci seçim uçuşuna gönderileceklerdir.

SINAVIN SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ SINAV YORUMLARI

Ayşe: Temel matematik adı altında 1. Sınıf matematik olmamış mı?  #MSÜ

Sıla:  yaktın beni msü

Sefaland: Hepimize geçmiş olsun umarım iyi sonuçlar gelir