KYK ücretsiz karşılıksız burs ve kredi nasıl çıkar?

Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar hangileri, Başbakanlık bursu nasıl alınır, geri ödemesi var mı, Başbakanlık bursu ne kadar, Başbakanlık bursu formu nereden temin edilir.

Burs ve Kredi bilgileri. KYK Burs ve Kredi nasıl çıkar gibi sorularınıza cevap verilecek. Başbakanlık Bursu yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilen karşılıksız ve geri ödemesiz burstur. 

Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor-TIKLA ÖĞREN 

 

Hangi kurumlar ne kadar burs veriyor TIKLA ÖĞREN 

 

Ankara burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi için tıklayınız

 

BAŞBAKANLIK BURSU NASIL ALINIR, BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Başbakanlık Bursu yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilen karşılıksız ve geri ödemesiz burstur. Başbakanlık bursu KYK tarafından verilmekte olup burs başvuruları KYK bursu olarak kredi yurtlar kurumu tarafından yapılmaktadır. Gençlik ve spor bakanlığının bünyesinde hizmet veren kredi yurtlar kurumu kyk, her yıl öğrencilere başbakanlık bursu olarak bilinen karşılıksız burs ve öğrenin kredisi imkanı ile kalacak yurt imkanları sunmaktadır. Başbakanlık bursu almak isteyen öğrenciler başvurularını kyk bursu başvuru süreleri içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başbakanlık başvurusunu öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunun resmi sitesi (http://www.kyk.gov.tr/) adresi üzerinden başvuru süresi içerisinde yapacaklar.

BAŞBAKANLIK BURSU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

Başbakanlık bursu başvuru sonuçları KYK sayfası (http://www.kyk.gov.tr/) adresinden ve e-devlet kyk.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.