EKPSS kura başvuruları 2018 -geç başvuru sayfası ÖSYM

ÖSYM’nin sitesinde de yer alan bilgiye göre: EKPSS Sınavı, 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Açıklanan bilgilere göre; 2018 EKPSS Nisan ayında yapılacak, Başvurular ise Şubat'ta başlayıp Mart ayında sona erdi. EKPSS için geç başvuru işlemleri ise 29-30 Mart arasında yapılacak. Engelli insanların memur olmalarının ilk adımı olan EKPSS sınavının kaldırılacağı geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar tartışılmış bir çok kez kaldırılacağı söylentileri yükselmişti.

EKPSS 2018 yılında ne zaman, EKPSS soruları nasıl olacak konuları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Engelli memur alımı ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Devlet kurumlarında memur olmak isteyen vatandaşlar, merkezi sınavlara girerek istenilen puanları almaya çalışıyorlar.  2018'in ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği duyurulan 2 bin 500 engelli memur alımı için tercih başvuruları, 8 Mart Perşembe günü itibarıyla alınmaya başlanacak. 

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2018 EKPSS GEÇ BAŞVURU TARİHİ

ÖSYM’nin sitesinde de yer alan bilgiye göre: EKPSS Sınavı, 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Açıklanan bilgilere göre; 2018 EKPSS Nisan ayında yapılacak, Başvurular ise Şubat'ta başlayıp Mart ayında sona erdi. EKPSS için geç başvuru işlemleri ise 29-30 Mart arasında yapılacak.

Engelli insanların memur olmalarının ilk adımı olan EKPSS sınavının kaldırılacağı geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar tartışılmış bir çok kez kaldırılacağı söylentileri yükselmişti. 2018 yılında da yapılacağı kesinleşen EKPSS sınavı tarihi ve başvuru tarihleri yayınlanan 2018 ÖSYM Takvimi ile birlikte belli oldu. Memur olmak isteyen engelli memur adaylarının beklediği açıklamayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptı. Bakanlık, 2018 EKPSS sınav ve başvuru tarihleri hakkında bilgi verdi. Buna göre 2018 EKPSS'nin yapılacağı ve başvuruların alınacağı tarih belli oldu.

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.