EKPSS sınav giriş belgesi açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) başvurular sona erdi. ÖSYM’nin resmi sayfasından yayımlanan duyuruda, “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tarihleri ve klavuzu yayımlanmıştı.

Her sene kaldıralacağı iddia edilen EKPSS sınavı bu sene de yapılacak. EKPSS başvuruları geçtiğimiz günlerde sona erdi. Şimdi gözler EKPSS sınav yerlerinin ve sınav giriş belgesinin açıklanmasında. EKPSS sınavı bu sene 22 Nisan'da yapılacak EKPSS sınav yerlerinin ise sınav tarihinden 10 gün önce açıklanması bekleniyor. 2018 EKPSS sınav giriş belgesi ise haberimizde olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2018 EKPSS sınav ve başvuru tarihleri hakkında resmi açıklama yapmıştı.

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

EKPSS'DEN HANGİ KURUMLARA ATAMALAR YAPILIR?

Döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına atama yapılmaktadır.

EKPSS İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans,

düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

KURA YÖNTEMİ İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu, mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Özürlü Memur Seçme Sınavı Sonuçları kaç yıl geçerli olacak?

ÖMSS sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak. Bu süre boyunca, kamuya özürlü alınırken bu özürlü sınav sonuçları kullanılacaktır.

Yüzde 40 ve Üzeri Özürlü Olanlar Sınava Girebilir.

ÖMS ye veya kuraya sadece yönetmeliğe uygun olarak yüzde 40 ve üzeri özürlü sağlık kurulu raporu olan adaylar girebilmektedir. Örneğin, Yüzde 39 özrü olanlar bu sınava giremeyecektir.

Mezun veya mezun olabilecek durumda olanlar ÖMSS ye girebilecektir.

ÖMSS ye lise, önlisans ve lisans mezunlarıyla, 2012 yılı içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar girebilecektir.

Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya ÖMSS nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabileceklerdir