2018 Burs başvuru şartları nedir? Burs başvurusu hangi kurumlar ne kadar kaç TL burs veriyor?

2018 Burs başvuru, üniversite giriş maratonu sona erdi şimdi sıra burs başvurularında peki hangi kurumlar burs veriyor, burs başvuru şartları neler? İşte 2018-2019 dönemi burs başvuru hakkındaki tüm detaylar... Geçmişten günümüzü iş adamları, Karşılıksız burs veren vakıflar ve dernekler tüm öğrenci adayları merakla beklemekte. İşte 2018 yılı için burs başvuruları yapacağınız yerler. Bu amaçla; Her ay 20 yıldır sürdürülen ve bursiyerleri uzmanlarla buluşturan eğitim ve kültür toplantıları, NLP seminerleri, Bilgisayar kursları, Başarıyı ve araştırmayı teşvik ödülleri Destek dersleri Konser, tiyatro v.b. kültür-sanat etkinliklerine katılım imkanı Sağlık hizmetleri Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri Staj programları, gençlik zirveleri, liderlik ve kariyer günleri, Piknikler, kutlamalar,yemekler Giyim desteği ve ayni katkılar Kültür gezileri, Yurttaşlık eğitimleri Çocuk Hakları Sözleşmesi bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 22; tezli yüksek lisans düzeyinde 26; doktora düzeyinde 28 yaşından büyük olmamaları şarttır. Askerlik görevini uzun süreli olarak yapmış erkek adaylara 2 yaş daha eklenir. Lisansüstü burslarına başvurularda adayların tez danışmanları ya da diğer öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu aranır.

2018 Burs başvuru, şartları nedir? Burs başvurusu hangi kurumlar ne kadar kaç TL burs veriyor? Gençler için burs imkânı sağlayan kurumlar yalnızca üniversiteler değil. Yükseköğretim kurumlarının verdiği bursların yanı sıra başarılı, maddi imkânları kısıtlı öğrencilere sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Bazı kurumların sağladığı destekler karşılıksızken bazılarında ise geri ödeme şartı bulunuyor. Bazı kurumlar ise burs verdikleri gençlerin kendi sosyal sorumluluk projelerine katılmalarını istiyor. Gençlere burs desteği sağlayan bazı kurumlar şöyle: Bursiyerlere Sağlanan İmkanlar Yeküv, bursiyerlerine sağladığı eğitim katkısı yanında, kişisel gelişim imkanı sunacak projelerle destek sağlayarak, bursiyerlerle parasal katkıyı aşan bir iletişimi hedefliyor. Bursun Süresi Vakıf Bursları genel ilke olarak Ekim başında başlamak üzere yılda 12 ay süre ile verilir. Vakıf bütçe imkanlarında olağandışı bir sebeple daralma olmadığı sürece, bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen ve istikrarlı bir şekilde bunu devam ettiren öğrencinin her sene başvurusunun alınmasına gerek olmaksızın mezun olana kadar bursunun devam etmesi esastır. Burslar; lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlık sınıfları için azami bir yıl, lisans eğitimi için azami dört yıl, lisans üstü öğrenciler için Master programında azami iki yıl, doktora programında azami dört yıllık süre için verilir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu için tıklayınız

 

Ankara burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi için tıklayınız

TEKFEN VAKFI: Vakıf, bu yıl maddi desteğe ihtiyaç duyan 500 başarılı öğrenciye burs verecek. Kamuya açık burs ve Tekfen çalışanlarının çocuklarına verilen burs olarak iki çeşit burs var. Kamuya açık burslara üniversitede lisans öğrencileri; grup içi burslara lise, meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencileri başvurabiliyor. Not ortalaması şartı arıyor. Başvuru 7-20 Eylül tarihleri arasında vakfın internet sitesinden yapılacak. Burs karşılıksız.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI (TOG): Burslar ikinci öğretimde okuyanlar da dahil tüm üniversite öğrencilerine açık. Öğretmen çocuklarına ayrıca burs veriyor. Bursiyerin vakfın faaliyetlerine katılma şartı var. Burslar aylık 220 TL. Bilgisayar, makine, endüstri, matematik, mekatronik ve elektrik- elektronik mühendisliklerinin ve tıp fakültelerinin 1. ve 2. sınıflarında okuyan kız öğrencilere “Kardelenler” projesi kapsamında burs veriliyor. Vakıf, ayrıca Soma’da birinci derece yakınlarını kaybetmiş gençlere yönelik bir eğitim bursu da veriyor.

YURTKUR: Burs ve kredi desteği önlisans, lisans, açıköğretim ve yüksel lisans ile milli sporculara veriliyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencilerine ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV): Yurtiçinde başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik, endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Başvuru 30 Eylül’e kadar. Burslar karşılıksız ancak bursiyerin iş hayatına atıldıktan sonra kendisi gibi en az bir öğrenciye TEV aracılığıyla burs vermeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul etmesi gerekiyor. Burslar eğitim seviyesine göre aylık 150 ile bin 1000 TL arasında.

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK): Temel bilimler alanlarında okuyacak gençlere 750 TL ile 2 bin TL arasında değişen oranlarda burs veriyor. MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alan matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin TL, 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasındakilere aylık bin 500 TL, 10 bin 1 ile 20 bin kişi arasındakilere aylık bin TL burs var. 20 bin 1 ile 25 bin arasında yer alan öğrencilerin alacağı burs miktarı da aylık 750 TL.

SABANCI VAKFI: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen burslarda geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü aranmıyor. Öğrenciler, üniversiteye giriş bursu, kalkınmada öncelikli illerdeki liselerden mezunlara verilen burs, engelli öğrenci bursu ve meslek yüksekokulları öğrencilerine yönelik Sabancı Vakfı-Vista burslarından yararlanabiliyor. Bursun devamı için öğrencilerin dönem ya da yıl tekrarı yapmak zorunda olmaması gerekiyor.

21. YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI (YEKÜV): Burslar üniversite öğrencileriyle, devlet okullarında ilköğretim ve liselerde okuyan öğrencilere veriliyor. Bursiyerlerin öğrenim süresini tamamlayıp iş hayatına atıldıktan sonra, YEKÜV aracılığı ile burs vermeyi, başkasının YEKÜV’e bağışta bulunmasını sağlamaya çalışmayı kabul etmesi gerekiyor. Burs başvuruları 2-5 Ekim tarihleri arasında vakfın internet sitesi üzerinden yapılacak.

MEHMET ZORLU VAKFI: Bursların karşılıksız olduğu vakıf burslarından 29 üniversitenin öğrencileri yararlanıyor. Başvurular üniversitelerden yapılıyor

CAFER SADIK ABALIOĞLU BURSU

Bu vakıf her yıl üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Burs başvurusunu yapabilmek için herhangi bir yerden burs almıyor olmak, bursu yardımına ihtiyacınızın olması, alttan dersinizin olmaması (transkrip istiyorlar) gerekmektedir. Cafer Sadık Eğitim Vakfı sadece belirlemiş olduğu üniversitelerde okuyan öğrencilere burs hizmeti sağlamaktadır.

İşte burs başvurusu yapabilecek üniversitelerin isimleri:

İstanbul Üni. Hacettepe Üni. ODTÜ İTÜ Boğaziçi Üni. Ege Üni. Ankara Üni. Yıldız Teknik Üni. Marmara Üni. 9 Eylül Üni. Katü Pamukkale Üniversitesi

Detaylı bilgi için: Adres: Çamlık Cad. Apt no:9, 2. ve 3. kat Denizli, Kınıklı Telefon: 0 258 213 43 00 IC

İBRAHİÇ ÇEÇEN VAKFI BURSU

Her yıl olduğu gibi IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine 2017-2018 öğretim yılında da karşılıksız burs verecektir.

BURS başvuruları 30 Eylül 2017 tarihine kadar kabul edilecek olup burs başvuru formu ve istenilen belgeler www.icvakfi.org sitesinden temin edilebilir. Başvurular sadece posta yoluyla veya elden Vakıf adresine yapılacaktır.

Burslar, eğitim süresi içinde Ekim ayından itibaren 9 ay boyunca verilir. Burs miktarı aylık 240 TL'dir.

Burs almak için başvuran öğrencilerin aşağıda belirtilen koşulları taşıması gerekmektedir:

Tüm üniversitelerin tıp, mühendislik, hukuk, işletme, kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler bölümlerinden birinde öğrenim görüp imkanları kısıtlı olmak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde yüksek öğrenim görüyor olmak, Adli veya disiplin suçu işlememiş olmak, Başarılı öğrenci olmak, Kazanç getiren sürekli bir işte çalışmıyor olmak, Kredi Yurtlar Kurumu dışında başka yerden burs almıyor olmak. Başvurular İçin Gerekli Belgeler

a-Dilekçe (İbrahim Çeçen Vakfı Başkanlığına Hitaben) b- Burs Başvuru Formu (PDF olarak aşağıda sunulmuştur) c- Nüfus Cüzdanı Örneği( 2 adet )d- Nüfus kayıt Örneği (Vukuatlı ) e- 3 (üç) adet fotoğraf f- Adli sicil belgesi g- Öğrenci belgesi h- İkametgah kağıdı ( 2 adet ) ı- Ders durumunu gösteren belge (transkript: 1. Sınıf öğrencileri hariç) i- Ailenin gelir durumu beyanı Başvuruda bulunan öğrencilerin durumu, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek Ekim ayında kendilerine duyurulacaktır.

Burslar öğrenim yılı boyunca verilecek olup, mezuniyetini uzatanların bursu kesilir. İbrahim Çeçen Vakfı Burs programının amacı, başarılı öğrenciler arasından seçilecek olanlara, karşılıksız burs vererek, onların eğitim ve öğrenimlerini başarı ile tamamlamalarına ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktır. 2004 yılında kurulan Vakıf bugüne kadar 8000'i aşkın gence burs vermiş olup geçen yıl da 430 öğrenciye burs vermiştir. 

ELGİNKAN VAKFI

Vakfımızın burs adaylık ve başvuru şartları. Maddî İmkânları Yetersiz Olmak Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul ve beyan etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır.

Bilgilerin eksik ve yanlış olarak verildiği Vakıf tarafından yapılan araştırma sonucunda kesin olarak tespit edildiği takdirde burs Vakıf tarafından kesilir ve o tarihe kadar bursluya yapılan ödemelerin Vakıf tarafından geri ödenmesi talep edilebilir.

Burs almaya başladıktan sonra maddî durumu iyileşen burslu, bursunun kesilmesini ister. Başarılı Olmak Lisans Bursları Vakıf bursları lisans kademesinde, hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, ara sınıf öğrencilerine verilir.

Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara sınıf farkı gözetilmez; maddî imkândan daha mahrum olan başarılı adaya öncelik tanınır.

Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için gerekli başarı şartları aşağıda gösterilmiştir:

Ara sınıf öğrencileri için burs, altyıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve eklemeli başarı not ortalaması 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 2.50/4.00, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 70 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Lisansüstü Bursları Üniversitelere bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans ve doktora) yapan başarılı ve maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere başvurmaları halinde karşılıksız burs verilir. Tezli yükseklisans için öğrencinin lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az 3.00/4.00 veya 75/100; doktora için de yükseklisans genel not ortalamasının en az 3.20/4.00 veya 80/100 olması şarttır.

Başvuruların değerlendirilmesinde akademik özgeçmiş ve lisansüstü eğitim konusunun ülkemizin kültürel gelişimine ve sanayinin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkısı dikkate alınır.

DİĞER ŞARTLAR VE ÖZELLİKLER

Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 22; tezli yüksek lisans düzeyinde 26; doktora düzeyinde 28 yaşından büyük olmamaları şarttır. Askerlik görevini uzun süreli olarak yapmış erkek adaylara 2 yaş daha eklenir. Lisansüstü burslarına başvurularda adayların tez danışmanları ya da diğer öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu aranır.

BURS TAHSİS SÜRECİ

Burs Komisyonunun Oluşturulması Yönetim Kurulu her takvim yılının ilk yönetim kurulu toplantısında, başvuruların kabulü ve değerlendirilmesi ve burs tahsisi cetveli'nin nihai karar için Yönetim Kurulu'na önerilmesi görevini yapacak bir Burs Komisyonu oluşturarak çalışma şeklini belirler.

Burs Komisyonu, Yönetim Kurulu'nun Vakfı temsilen kendi üyeleri ve/veya Vakıf Yöneticileri arasından belirleyeceği iki temsilci ile Vakıf Mütevelli Heyeti'nde temsil edilen üniversitelerin temsilcilerinden oluşur. Söz konusu Üniversiteler Burs Komisyonu'nda yer alacak temsilcilerini belirleyerek, isimlerini Vakfa bildirir.

Burs Komisyonu'nda yer alan Üniversiteler ve Yönetim Kurulu'nca uygun görülecek diğer Devlet Üniversiteleri ile Vakıf arasında bahse konu Yönetmeliğin uygulanması amacıyla işbirliği tesis edilir. Üniversiteler kontenjanların lisans ve lisansüstü öğrencilere duyurulmasını, başvuruların kabulü ve ön değerlendirmesinin yapılmasını üstlenirler, bunun için kendi bünyelerinde gerekli sistemi oluştururlar.

Kontenjanların Tesbiti ve Duyurulması Her Üniversite için yıllık kontenjan miktarı; bursların türleri, miktar ve süreleri Vakıf bütçesinde bu iş için ayrılan ödeneğe uygun olarak her takvim yılının ilk yönetim kurulu toplantısında Vakıf Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırılır. Bu bilgiler gerekli işlemlerin yapılabilmesini teminen ilgili üniversite temsilcilerine ivedilikle duyurulur. Kontenjanların lisans ve lisansüstü öğrencilere duyurumu Üniversiteler tarafından gerçekleştirilir.

Bursun Süresi Vakıf Bursları genel ilke olarak Ekim başında başlamak üzere yılda 12 ay süre ile verilir. Vakıf bütçe imkanlarında olağandışı bir sebeple daralma olmadığı sürece, bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen ve istikrarlı bir şekilde bunu devam ettiren öğrencinin her sene başvurusunun alınmasına gerek olmaksızın mezun olana kadar bursunun devam etmesi esastır. Burslar; lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlık sınıfları için azami bir yıl, lisans eğitimi için azami dört yıl, lisans üstü öğrenciler için Master programında azami iki yıl, doktora programında azami dört yıllık süre için verilir.

Başvuru Vakıf bursu için başvurular, Üniversitelere gönderilen örneği ekli Öğrenci Başvuru Belgesi ile yapılır.

Bu yönetmeliğin İkinci Bölüm'ünde sıralanan adaylık şartlarını taşıyan istekli her öğrenci, Üniversitesinden temin edeceği Öğrenci Başvuru Belgesini doldurur ve gerekli diğer belgeleri de ekleyerek ara sınıflar için en geç Temmuz ayının sonuna, hazırlık ve ilk sınıf öğrencileri için en geç Eylül ayının sonuna kadar Üniversitesinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na veya Üniversitenin bu konuda görevlendireceği birime teslim eder. Gerekli adaylık şartlarını taşımayan öğrencinin başvurusu Üniversite Burs Komisyonu veya ilgili birim tarafından işleme konmaz.

Yapılacak başvurularda, Öğrenci Başvuru Belgesi'nin ekinde bulunması gereken belgeler şunlardır: •Nüfus Cüzdanı Örneği, •Savcılıktan iyi hal kağıdı, •Lisans öğrenimine yeni başlayan bursiyer adayları için başarı belgesi olarak adayın ÖSYM Sonuç Belgesi fotokopisi ile gerekirse Üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarından alınacak belge; •Lisans öğrenimi ara sınıfındaki bursiyer adayları için başarı belgesi olarak adayın tamamladığı son ders yılı veya yarı yıl itibariyle derslerinden aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını; •Lisansüstü öğrenimine yeni kaydolan adaylar için başarı belgesi olarak adayın lisans öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamasını gösteren not belgesinin aslı veya Üniversitece onaylı fotokopisi ve tezli yükseklisans veya doktora öğrenimine kabul edildiğini gösterir Üniversite belgesi ve ilgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu. •Lisansüstü öğreniminin ileri yıllarındaki adaylar için başarı belgesi olarak lisansüstü öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamalarını gösteren not belgesinin aslı veya Üniversitece onaylı fotokopisi; varsa yayın listesi ve yayınlardan birer kopya; ve ilgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu. •Vakıf tarafından istenebilecek diğer belgeler.

Adayların Seçilmesi Vakıf bursiyerlerinin seçimi iki aşamada gerçekleştirilir. İlgili her üniversitenin Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'na veya Üniversitenin bu konuda görevlendirdiği birime sunulan öğrenci başvuru belgeleri Üniversite Burs Komisyonu tarafından değerlendirilir. Üniversite, kendilerine başvuruda bulunan adayları inceleyerek, üniversitesine ayrılmış kontenjanın iki katı kadar sayıda adayı seçerek Vakfa bildirir.

Bursların verilmesinde %50 başarı, %50 maddi durum kriteri dikkate alınır. Burs Komisyonu, adayları bu kriterlere göre sıraya koyar ve bir tutanak hazırlar. Burs Komisyonu tutanağında burs tahsisi için seçilen adayların adlarını soyadlarını ve başarı derecelerini sırayla gösteren burs tahsis cetveli ve her adayın Öğrenci Başvuru Belgesi ve ekleri bulunur. Burs Komisyonu, tutanağı ve eklerini bir yazı ile 15 Ekim'e kadar Yönetim Kurulu'na gönderir.

VEHBİ KOÇ BURSU

Maddi gücü yetersiz ama yetenekli gençlere eğitimde fırsat eşitliği yaratmak. Vakıf bu nedenle, "okumaya hevesli gençler"i 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla desteklemekte ve onların topluma yararlı olmalarına imkan sağlamaktadır. Vehbi Koç Vakfı 2008 sonu itibarıyla 40 bine yakın öğrenciye burs vermiştir. Nitelikler Meslek lisesi ve üniversite ağırlıklıdır. Her Alanda Öncü… Vakıf bugüne dek kamu ve özel kuruluşlar arasında üniversite öğrencilerine en yüksek tutarda burs veren kuruluş olmuştur. Vakfın burslarından her yıl 2.000'e yakın genç yararlanmaktadır. Vehbi Koç Vakfı toplam bursiyer adedi, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile, 10.000 olarak hedeflenmektedir.

SABANCI VAKFI

LYS'de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.

Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitelerin Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, seçilen bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfı'na bildirilir.

TÜRK PETROL VAKFI

Muallim Naci Cad. No: 43 Ortaköy Mh. Beşiktaş, İstanbul,

TÜRKİYE MİLLİ KÜLTÜR VAKFI

Feshane Caddesi,Kızıldeğirmen Sokak No:1 Eyüp 34060 İSTANBUL Tel : +90(212) 417 64 78 – 79 – 80 Faks :+90(212)417 61 85 e-posta : tmkv ttmail.com bilgi tmkv.org.tr

BİRLİK VAKFI

Yeniçeriler Cad. No: 13 Çemberlitaş Fatih / İSTANBUL Telefon :0(212) 516 41 27 0 (212) 516 41 28 Faks :0 (212) 516 41 29 E-Posta :İnfo@birlikvakfi.org.tr

BAŞBAKANLIK BURSU NASIL ALINIR, BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Başbakanlık Bursu yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere öncelik durumuna göre verilen karşılıksız ve geri ödemesiz burstur. Başbakanlık bursu KYK tarafından verilmekte olup burs başvuruları KYK bursu olarak kredi yurtlar kurumu tarafından yapılmaktadır. Gençlik ve spor bakanlığının bünyesinde hizmet veren kredi yurtlar kurumu kyk, her yıl öğrencilere başbakanlık bursu olarak bilinen karşılıksız burs ve öğrenin kredisi imkanı ile kalacak yurt imkanları sunmaktadır. Başbakanlık bursu almak isteyen öğrenciler başvurularını kyk bursu başvuru süreleri içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başbakanlık başvurusunu öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunun resmi sitesi (http://www.kyk.gov.tr/) adresi üzerinden başvuru süresi içerisinde yapacaklar.

BAŞBAKANLIK BURSU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

Başbakanlık bursu başvuru sonuçları KYK sayfası (http://www.kyk.gov.tr/) adresinden ve e-devlet kyk.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.