Anadolu Vakfı burs başvuruları her yıl 01 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında Burs Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılır. Yurt içindeki eğitim kurumlarında lisans seviyesinde, tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı öğrenciler burstan yararlanabilir. Vakıf yönetimi tarafından aksi duyurulmadıkça, yüksek lisans öğrenim bursu verilmemektedir. Yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için burs imkanı bulunmamaktadır. Burs Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır
Burs başvurusunda bulunabilme koşulları nelerdir?
T.C.Vatandaşı olmak
Burs Çeşitleri şöyle;
Genel Başarı Bursları: Burs Komitesi’nce belirlenen esaslar ve belirlenen kontenjan dahilinde, Yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olan, belirlenen kriterler çerçevesinde akademik olarak başarılı olması gereken, maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir. Online başvuru yapmış olmaları beklenir. Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.
Anadolu Bursu: Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, “Anadolu’nun Vakfı” olma misyonuyla kalkınmada öncelikli tüm illerden özellikle öğrenci seçimi gerçekleştirmekte ve tüm Anadolu’ya yayılmayı hedeflemektedir. Kontenjan dahilinde alınacak öğrenci seçimi, diğer adaylar arasındaki başarı sıralaması ve ihtiyaç sahibi oluşu dikkate alınarak gerçekleştirilir. Online başvuru yapmış olmaları beklenir. Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.
Engelli Öğrenci Bursu: Yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olan, belirlenen kriterler çerçevesinde akademik olarak başarılı olan, ihtiyaç sahibi her engel grubu için tahsis edilir. Online başvuru yapmış olmaları beklenir. Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.
Dış Kaynaklı Burslar: “Şartlı Burs Bağışları” kapsamındaki burslar için burs bağışı yapan gerçek ya da tüzel kişi tarafından talep edilen bağış şartları öncelikle Anadolu Vakfı Senedi’ne ve Vakfın amaç ve hedeflerine uygunluk açısından Burs Komitesi tarafından değerlendirilir ve Yönetim Kurulu onayına sunulur. Burs tahsis edilebilmesi için online başvuru yapmış olmaları beklenir. İki şekilde gerçekleşir:
Genel Başarı Bursu: Vakıf kaynakları dışında gerçek ve tüzel kişi ya da kurumlar tarafından Vakıf nezdinde oluşturdukları fonlardan karşılanmak üzere, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından başarı ve ihtiyaç durumu gözetilerek seçilmiş, burs bağlanması kararı alınan öğrencilere verilir. Online başvuru yapmış olmaları beklenir. Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.
Talep Bursu: Bağışçısı tarafından bursiyer adayı belirlenmiş, Anadolu Vakfı Senedi’ne, Vakfın amaç ve hedeflerine uygunluk açısından Burs Komitesi tarafından onaylanmış kriterlere haiz bağışçının talep ettiği öğrenciye verilir. Online başvuru yapmış olmaları beklenir. Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.
Daha fazla bilgi için Burs Başvuru ve Değerlendirme Süreci
Anadolu Vakfı Burs Başvurusu için tıklayınız.
Kaynaklar; anadoluvakfi.org.tr
Burs nedir?
Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.
Burstan yararlanacak öğrenciler,
Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
ÖSS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
Not:Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.
Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler
Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler,
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı
Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
Yabancı uyruklu öğrenciler,
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.