Üniversite kayıtları için gerekli belgeler? Üniversite e online kayıt nasıl yapılır

Üniversite kayıtları başladı. Kayıt işlemleri 18 Ağustos gününe kadar devam edecek. Bu süre içerisinde kayıt yaptırmayan öğrenciler haklarını kaybedecekler.

2017-2018 üniversite kayıt işlemleri başlayacak 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler? Haberimizde gerekli bilgiler vardır. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek. 

İstanbul burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi -TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor-TIKLA ÖĞREN 

Hangi kurumlar ne kadar burs veriyor TIKLA ÖĞREN 

KYK 2017 YURT KAYIT VE BURS BAŞVURU EVRAKLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURSU ÖĞRENİM BURSU BAŞVURU KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK 2017 YURT BAŞVURU TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN NELER GEREKLİ?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.