AÖF yeni dönem kayıtları ne zaman olacak?

2017-2018 AÖF takvimine göre AÖF kayıt işlemleri 21 Ağustos itibari ile başlayacak.

2017-2018 tarihleri içerisinde Anadolu Üniversitesi kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. ÖSYS yeni kayıtları 21 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor, 29 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. Başvurular 8 gün sürecek. Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir. 

AÖF KAYIT BELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF 2017-2018 HARÇ ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

2017-2018 AÖF YENİ KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

2017-2018 AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017-2018 tarihleri içerisinde Anadolu Üniversitesi kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. ÖSYS yeni kayıtları 21 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor, 29 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. Başvurular 8 gün sürecek.

AÖF KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Kayıt yenileme başvuruları 26 Eylül 2017 tarihinde başlıyor, 6 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor. Kayıt yenileme ücretleri olarak gerek site üzerinden gerek bankalar üzerinden yapılabiliyor.

KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

YENİ KAYIT KİMLER YAPTIRABİLİR?

En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almakMerkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak

gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar. ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

AÖF KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

- Lise diploması

- Kimlik Fotokopisi

- 12 Adet vesikalık fotoğraf

- Öğrenci katkı payının ödendiğine dair banka dekontu