2017 LYS Fen Bilimleri yorumları açık uçlu soruların cevapları ne?

2017 LYS Fizik-Kimya-Biyoloji soruları ve yorumları ile cevaplara ilişkin görüşünüzü haber yorumları bölümüne yazın yayınlayalım.Bazı adaylar LYS 2 fizikte bazıları ise kimyada zorlandı.

LYS-1 2 bin 594, LYS-2 bin 490, LYS-3 2 bin 582, LYS-4 bin 714, LYS-5 ise 429 binada gerçekleştirildi. Kimileri ise LYS 2 Fen bilimlerini sorusunu kolay buldu. En çok merak edilen ise açık uçlu soruların yanıtlarıydı. Sınava giren adaylar en çok LYS 2 açık uçlu soruların cevaplarını merak ettiği. Birçok aday twitter üzerinden açık uçlu soruların cevaplarını aradı. En çok merak edilen ise hız mı sürat mı sorusu oldu. Adaylar LYS 2 biyoloji sorusunda en çok renk körü sorusunda zorlandı. Besin piramidi sorusuna ise adaylardan ilginç yorumlar geldi.

200-240-270-300 puanla hangi üniversiteye girebilirim

Kaç puanla hangi üniversiteye gidilir 2017 taban tavan puanları tam liste için tıklayınız

LYS-2 FİZİK TESTİ VE CEVAP ANAHTARI İNDİR

LYS-2 KİMYA TESTİ VE CEVAP ANAHTARI İNDİR

LYS-2 BİYOLOJİ TESTİ VE CEVAP ANAHTARI İNDİR

LYS-2 FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

LYS 2 SONA ERDİ

LYS 2 sınavı sona erdi. Adaylar sınavlardan çıktı. Peki Fizik, Kimya, Biyoloji soruları nasıldı? Adaylar en çok nerelerde zorlandı soruları merak ediliyor. Bazı adaylar LYS 2 fizikte bazıları ise kimyada zorlandı. Öyle ki LYS 2 fizik sınavına giren bir aday keşke atıfta bulunarak, "Fizik çok kolaydı ya keske atomu nasıl parçalayacağımızı anlatan metin yazıp kodlamamızı isteseydiniz" yazdı.

EINSTEIN İŞİN İÇİNE KARIŞTI

LYS 2 sınavına giren bir aday Twitter hesabı üzerinden sınavın zorluğuna dikkat çekerek dünyanın en zeki insanlarından olan Einstein'a gönderme yaptı. İşte o tweet:

Kimileri ise LYS 2 Fen bilimlerini sorusunu kolay buldu. En çok merak edilen ise açık uçlu soruların yanıtlarıydı.

Sınava giren adaylar en çok LYS 2 açık uçlu soruların cevaplarını merak ettiği. Birçok aday twitter üzerinden açık uçlu soruların cevaplarını aradı. En çok merak edilen ise hız mı sürat mı sorusu oldu. 

KİMYA SORULARI ZORLADI

Adalar bu yıl en çok kimya sorularında zorlandı. Popüler dizilere gönderme yapan adaylar Walter White girse bu soruları yapamazdı ifadelerini kullandı. 

LYS 2 BİYOLOJİ SORULARI NASILDI?

Adaylar LYS 2 biyoloji sorusunda en çok renk körü sorusunda zorlandı. Besin piramidi sorusuna ise adaylardan ilginç yorumlar geldi.

LYS-2 FEN BİLİMLERİ SORU VE CEVAPLARI

Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) en az 180 puan alan yaklaşık 1 milyon öğrenci  LYS - 2 fen bilimleri sınavına girdi. 2017 LYS maratonu bugün başladı. Peki LYS soruları bu sene kolaymıydı , yoka zor muydu? LYS fen bilimleri soru ve cevapları, LYS Kimya soru ve cevapları, LYS Fizik soru ve cevapları, LYS Kimya soru ve cevapları nasıldı. 

LYS MF PUANLARI

MF-1: Matematik ağırlıklı temel bilim programları. Matematik, finans matematiği, matematik öğretmenliği, astronomi ve finans bilimleri gibi bölümleri tercih edebileceksiniz. Bu puan için en fazla puan yüzde 26 ağırlık ile matematik sorularında. Bunu yüzde 13 ile geometri, yüzde 10 ile fizik, yüzde 6 ile kimya, yüzde 5 ile biyoloji izliyor.

MF-2: Fen ağırlıklı temel bilim programları. Fizik, fizik öğretmenliği, kimya, biyoloji gibi bölümleri tercih edebileceksiniz. En yüksek getiri yüzde 16 oranıyla matematik, yüzde 13 ile fizik, yüzde 12’şer ile kimya ve biyoloji, yüzde 7 oranıyla geometri sorularında.
MF-3: Tıp, diş hekimliği, eczacılık, genetik gibi sağlık programları tercih edilecek. En yüksek puan getirecek sorular yüzde 15 ile biyoloji, yüzde 14 ile kimya, yüzde 13 ile fizik ve matematik, yüzde 5 ile geometri.
MF-4: Mühendislik ve teknik programlar tercih edilecek. En yüksek puanlar yüzde 22 ile matematik, yüzde 13 ile fizik, yüzde 11 ile fizik sorularından gelecek.