2. sınıflarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2. sınıfların okula başlama tarihi belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim açıklamaları milyonlarca veli ve öğrenci tarafından yakından takip ediliyor. Anaokulu ve 1. sınıflarda okuyan öğrenciler için yüz yüze eğitim 21 Eylül'de başlamıştı. Bugün itibari ile ise mesleki liselerde okuyan öğrenciler yüz yüze eğitime başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim başlama tarihini duyurdu. Peki, ilkokul 2. sınıflar okula gidecek mi?

İlkokul 2. sınıf öğrencilerinin okula ne zaman gideceği merak konusu oldu. Bu sene ilkokula yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitim seyreltilmiş bir şekilde 21 Eylül'de başlamıştı. 5 Ekim'den itibaren ise mesleki ve teknik Anadolu liselerinde yüz yüze eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, 2. sınıflar okula gidecek mi? 2. sınıflarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

2. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA GİDECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim başlangıç tarihi açıkladı. Selçuk yaptığı açıklamada: "12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Buna göre 2. sınıflar 12 Ekim Pazartesi günü itibarıyla okula gitmeye başlayacak.

2. SINIFLAR OKULA GİDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası öğrencileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığına işaret eden Erdoğan, "Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz." diye konuştu.

HANGİ SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİM ALIYOR?

21 Eylül'den itibaren okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri belirlenen gün ve saatlerde okula gidiyor.

5 Ekim'den itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin "meslek.eba.gov.tr" adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımları, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimle verilecek. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlayacak.

6. ve 7. sınıflar okula gidecek mi? Haftaya 6. ve 7. sınıflar açılıyor mu?